ممانعت نهادهای قدرتمند از ساماندهی بازار زعفران
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی گفت: نهادهای قدرتمندی که در حوزه زعفران شکل گرفتهاند و همه جا نفوذ دارند مانع از این شدند که این حوزه سر و سامان پیدا کند.
به نقل از دبیرخانه شورای زعفران کاران استان خراسان رضوی،محسن زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی در جمع مشورتی شورای ۳۳ شهرستان زعفران خیز استان خراسان رضوی افزود: در مسیر حمایت از زعفران کاران به شایعات توجه نمی کنم، برای بنده نیز شایعاتی در این زمینه درست کردند ولی همچنان تمام قد برای حمایت از زعفران کاران ایستاده ام و معتقد هستم زعفران نگینی خوب باید هر کیلوگرم ۶۰ میلیون تومان به فروش برود و تا یکماه آینده به این رقم دست خواهیم یافت.
نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی گفت: نهادهای قدرتمندی که در حوزه زعفران شکل گرفتهاند و همه جا نفوذ دارند مانع از این شدند که این حوزه سر و سامان پیدا کند.
زنگنه با بیان اینکه بیشتر اعضای شورای ملی زعفران کسانی هستند که محل درآمدشان از محل صادرات زعفران است، تصریح کرد: همین افراد در همه جا از جمله وزارت جهاد کشاورزی، کمیسیون گیاهان دارویی مجلس ،اتاق تعاون و اتاق بازرگانی حضور دارند. من در مجلس به کرات این افراد را می بینم که به بهانه های مختلف در مجامع مشورتی حضور پیدا میکنند و چون رسانه در دست دارند، قدرت نیز دارند.
وی اظهار کرد: متاسفانه در رسانه های مختلف و حتی صدا و سیما شاهد هستیم که گزارشات منفی علیه سازمان مرکزی تعاونی روستایی زده می شود و به دروغ اعلام می دارند که دلیل پایین آمدن قیمت زعفران در هفته های اخیر عرضه زعفران توسط تعاونی روستایی است، در حالی که کاهش قیمت زعفران بخاطر موج سواری و مصاحبه های هر روزه برخی دلالان این حوزه است.
وی ادامه داد: علیرغم این گزارشات و جوسازی ها باید روی کارمان متمرکز شویم تا به نتیجه مطلوب که همانا سود کشاورز است برسیم. در این چند وقت مباحثی مبنی بر عدم پرداخت پول کشاورزان توسط تعاونی روستایی عنوان شده بود که به همه آنها پاسخ داده ایم. از زمانی که بنده در این زمینه مدیریت می کنم یعنی از سال ۹۹ همه پولها از طرف تعاونی پرداخت شده است و اگر عدم پرداختی از طرف تعاونی روستایی وجود دارد مربوط به سالیان قبل از مسوولیت بنده است که البته به آنها نیز رسیدگی می کنیم.
وی تاکید کرد: شورای شهر به مردم متصل است بنابراین پیشنهاد اول من این است که سال آینده مراکزی در شهرها داشته باشیم که بهتر است این مراکز تعاونی و در واقع نماینده حمایت از کشاورز در شهرها باشند. سال آینده دیگر نیاز نیست که دولت، زعفران را بخرد و بارها تاکید کردم که دولت باید هدایتگری کند تا محصولات کشاورزان به خوبی خریداری شود.
نباید در اقتصاد دخالت کنیم، مردم وام نمی خواهند!