انتقال ۱۵ هزار تن جو باقیمانده در بندر چابهار به انبارهای استاندارد
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سبز شدن ۵۰۰ کیلوگرم جو در چابهار، گفت: ۱۵ هزارتن جو معادل ۱۰ درصد در اسکله چابهار به دلیل تشریفات قانونی باقی مانده بود که طی روزهای اخیر به انبارهای استاندارد منتقل شده است.
«حسین دماوندینژاد » معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، درحاشیه مراسم افتتاحیه ششمین همایش بین المللی و نمایشگاه جانبی خوراک دام، طیور و آبزیان کشور که در محل بوستان گفتوگو برگزار شد درباره تعیین تکلیف جو باقیمانده در گمرک چابهار افزود: بخش عمده جو وارداتی در بندر چابهار حمل و از بندر خارج شده بود و فقط ۱۵ هزار تن آن معادل ۱۰ درصد به دلیل تشریفات قانونی در بندر باقی مانده بود که به دلیل بارندگی فصلی کمی دچار مشکل شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه این مقدار جو فاسد نشده بود، اظهارداشت: تلاش ما این است که با حداکثر دقت و کاهش زمان آن را به فضاهای انباری یا مناطق مورد نیاز تولید حمل کنیم.
وی تصریحکرد: از این میزان جو باقی مانده در بندر چابهار فقط ۵۰۰ کیلوگرم آن سبز شده بود که البته آن نیز قابل استفاده است، زیرا برخی دامداران جو را به عنوان «غسیل جو» یعنی جو سبز شده استفاده می کنند؛ بنابراین این جو نیز قابلیت مصرف دارد.
دماوندی نژاد با تاکید براینکه جو وارداتی نباید در محل نگهداری دچار چنین مشکلی می شد افزود: به دلیل محدودیت فضایی در بندر چابهار که به تازگی به عنوان بندر مورد توجه قرار داده ایم این مشکل رخ داد اما اصلی ترین بندر ما بندر امام خمینی (ره ) است که یکی از گلوگاه های ما به دلیل فراهم بودن شرایط مساعد و وجود سیلوهای استاندارد است.
صادرات دام زنده ممنوع نیست
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره ممنوعیت اخیر صادرات دام زنده، گفت: ممنوعیتی برای صادرات دام زنده نداریم، بلکه برحسب ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی قرار است موانع صادراتی رفع شود و صادرات طبق برنامه ریزی همچون سابق ادامه می یابد.
وی درباره تامین بازار داخلی، افزود: ما به ازای صادرات اگر نیازی برای کشور داشته باشیم آن را تامین خواهیم کرد و نیازی به ممنوعیت صادرات دام زنده نیست.
دماوندینژاد تصریح کرد: طبق آمارها کنترل بر صادرات دام سبک و سنگین وجود دارد و براساس ابلاغیه برای دام سنگین، مجوز صادرات ۵۰ هزار راس گوساله نر پرواری و ۲ هزار راس دام سبک وجود دارد که این رقم در کلان ظرفیت های تولیدی کشور ما میزان ناچیزی است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ ممنوعیت صادراتی برای دام زنده نداریم، اضافهکرد: مکانیزمهای قرنطینه شدن این دام ها در حال انجام است و پس از گذران دوره قرنطینه صادر می شوند.
مشکل کاهش ظرفیت تولید صنایع خوراک دام بررسی می شود
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی گفت: طبق آمارها ظرفیت کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور ۲۴ میلیون تن است، اما این صنایع با ۴۰ درصد ظرفیت یعنی معادل ۱۰ میلیون تن تولید فعالیت دارند که بیانگر وجود مشکلی در این بخش است.