تولید خشکبار در سال جاری ۶۰ درصد کاهش یافت

  • 1400/12/12
  • 597 بازدید

رییس اتحادیه خشکبار و آجیل‌فروشان گفت: نسبتی بین گرانی خشکبار و گران‌فروشی وجود ندارد و میزان سود فروشندگان اعضا نسبت به سال‌های گذشته یک پنجم شده است.

مصطفی احمدی ، رییس اتحادیه خشکبار و آجیل‌فروشان، با بیان اینکه خشکبار قیمت مصوب ندارد، گفت: عرضه و تقاضا، میزان تولید و نرخ ارز تعیین‌کننده قیمت خشکبار است. در سال جاری برخلاف سال‌های گذشته قیمت آجیل شب یلدا از سوی اتحادیه تعیین و اعلام شد به این دلیل که مخلفات این آجیل با آجیل نوروز متفاوت است از این‌رو قیمت حداقل و حداکثری آن را اعلام کردیم.

وی با اشاره به تنوع جنس در ایام نوروز، گفت: مدیریت قیمت‌گذاری در بازار نوروز دشوار است و از آنجایی‌که قیمت مصوب در این صنف وجود ندارد عرضه و تقاضا نرخ آن را تعیین می‌کند.

احمدی با بیان اینکه بازار خرده‌فروشی از 23 اسفند آغاز می‌شود افزود: در حال حاضر عمده‌فروشان اقدام به خرید اقلام مورد  نیاز کرده‌اند. امیدواریم که بازار نوروز همانند شب یلدا نباشد چراکه میزان خرید نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشت.

به گفته رییس اتحادیه خشکبار؛ گرانی خشکبار ارتباطی با گران‌فروشی ندارد و میزان سود فروشندگان اعضا نسبت به سال‌های گذشته یک پنجم شده است اما از آنجایی‌که قیمت‌ها بالاست و قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده میزان خرید نیز روند نزولی به خود گرفته است.

این فعال صنفی با بیان اینکه در سال‌های گذشته خریداران با 500 هزار تومان نیاز خود را تهیه می‌کردند، گفت: در سال جاری هر خریدار برای خرید آجیل حداقل باید یک میلیون تومان هزینه کند و این میزان پول به معنی خرید در حجم قابل توجه هم نیست.

احمدی ادامه داد: آجیل و مواد خوراکی مانند لباس و پوشاک نیست که اگر در فروشگاه بماند نرخ تورم باعث بالا رفتن قیمت آن ‌شود. خشکبار بعد از فرآوری قدرت نگهداری آن کاهش پیدا می‌کند از این‌رو اعضا برای جلوگیری از پشه‌زدگی و کهنه‌گی تمایل به فروش هر چه زودتر آن دارد و میزان سود خود را کاهش می‌دهند.

 وی میزان تقاضا برای خرید تخمه‌ را قابل توجه دانست و افزود: مردم بیشتر تمایل به مصرف تخمه‌جات دارند. اما افزایش نرخ خشکبار در همه اقلام قابل مشاهده است، قیمت آفتاب‌گردان دیگر 10 هزار تومان نیست و قیمت آن به کیلویی 70 هزار تومان رسیده است.

احمدی میزان کاهش تولید خشکبار در سال جاری را حدود 60 درصد خواند و افزود: میزان تولید در سال جاری در برخی از اقلام کمتر از نیاز داخلی بود از این‌رو برای صادرات آن باید محتاطانه عمل می‌کردیم اما متاسفانه برخی از مسئولان وزارت کشاورزی چندان موافق این سیاست نیستند و همین مسئله باعث برخی گرانی‌ها شده است. باید این نکته را در نظر داشت که  نرخ ارز از ابتدای سال افزایش چندانی را تجربه نکرده است.

این فعال صنفی با بیان اینکه روند صادرات تخمه باید متوقف شود، گفت: تولید تخمه‌جات از جمله آفتابگردان، ژاپنی و کدو 60 درصد کاهش داشت از این‌رو اگر صادرات تخمه به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان ادامه داشته باشد در داخل کشور با مشکل مواجه خواهیم شد

به گفته وی؛ روند صادرات تخمه‌جات در آستانه نوروز به عراق همچنان ادامه دارد و کسی مانع آن نمی‌شود.



خبرگزاری ایلنا