اکوسیستم نوآوری در صنایع غذایی تشکیل میشود
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اعلام کرد: همزمان با برگزاری نخستین رویداد "تانا" در صنعت غذا، اکوسیستم نوآوری در صنایع غذایی خراسان رضوی، با حضور نامداران صنعت و شرکتهای دانشبنیان تشکیل میشود.
دکتر قدیر رجب زاده در آستانه برگزاری رویداد تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استانها) اظهار کرد: تانا یا رویداد «توسعه اکوسیستم نوآوری استانها» بستری پویا در حرکت صنعت کشور و استانها به سوی توسعه خلاقیت و ارزشآفرینی است که در سال «تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین» با ابتکار وزارت علوم و همت کلیه مراکز دانشی با حمایت و همافزایی شرکتهای پیشرو، مسیر توسعه فناوری و نوآوری کشور را هموار میکند.
وی با اشاره به برگزاری اولین پیش رویداد تانا در صنعت غذای استان با همراهی پارک علم و فناوری خراسان رضوی و سایر فعالان صنعت غذا، تصریح کرد: مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این رویداد که در روز دوشنبه ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۱ در مشهد مقدس برگزار میشود، به عنوان تنها پژوهشگاه تخصصی صنعت غذای کشور، متناسب با برنامههای کلان ملی و استانی و ایفای مسئولیت اجتماعی خود سعی دارد در این پیش رویداد بستر توسعه فناوری و نوآوری صنعت غذا را در جهت تسهیل خدمترسانی به تمام فعالان این عرصه فراهم کند.
رجب زاده به بیان اهداف این پیش رویداد پرداخت و خاطر نشان کرد: ایجاد اشتغال پایدار، ترویج گفتمان نوآوری و کارآفرینی، تسهیل ارتباط بین صنایع غذایی و شرکتهای فناور دانشبنیان، همسویی ظرفیتها و پتانسیلهای علمی و فناورانه با نیازهای فناورانه و مسائل کلان و بهرهمندی از ظرفیت نامآوران صنایع غذایی در اکوسیستم فناوری و نوآوری به منظور شبکهسازی و ارتقای تعامل بین نقشآفرینان صنعت غذا در استان از جمله اهداف این رویداد است.
وی به جایگاه خراسان رضوی در صنعت غذای کشور اشاره و بیان کرد: حضور مراکز علمی و فناوری در کنار واحدهای بزرگ صنعتی، ظرفیتهای مناسبی را جهت تحول و توسعه این زیست بوم ایجاد کرده که همراهی پارک علم و فناوری خراسان رضوی میتواند شتاب توسعهای صنعت غذای استان را مضاعف کند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بر اهمیت تحقق ارتقای فناوری در این رویداد تاکید کرد و گفت: هدف اصلی رویداد تانا، حل مسایل و پاسخگویی به نیازهای دانشی و فناورانه با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان، پژوهشگاه و پارک علم و فناوری خواهد بود.
به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، رجب زاده افزود: ایجاد ارزش افزوده برای جلوگیری از خام فروشی، کاهش ضایعات به منظور ارتقای امنیت غذایی، غنی سازی مواد غذایی جهت بهبود کیفیت و سلامت غذا و کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه در صنعت غذا مهمترین خط مشیهای پیش رو در این عرصه خواهد بود.