صادرات ۵.۵ تنی خاویار به ۳۳ کشور جهان

  • 1401/07/26
  • 389 بازدید

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر صادرات پنج و نیم تن خاویار به ۳۳ کشور انجام می شود، گفت: درصدد ایجاد بازارهای جدید و بالا بردن تولید هستیم که امیدواریم در افق ۱۴۰۴ به دو برابر این میزان صادرات افزایش پیدا کند.

سید حسین حسینی معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از دیرباز ماهیان خاویاری از اقتصادی ترین ماهیان دریای خزر محسوب می شوند.

مقام مسئول، با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۱ به علت صید بی رویه اینگونه ماهی، صید تجاری آن ممنوع شد، بیان کرد: این اقدام با نظر پنج کشور حاشیه خزر که درخصوص برداشت و بهره برداری از دریا ذی نفع هستند و با هدف حفظ این گونه ارزشمند، صورت گرفت.

وی، با بیان اینکه مراکز بازسازی با قدمت صد ساله از چهل سال اخیر به صورت انبوه تکثیر و رهاسازی بچه ماهیان خاویاری را با هدف حفظ این ماهی ارزشمند انجام می دهند، اذعان داشت: باید همه کشورهای حاشیه دریای خزر سهم خود را نسبت به بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری بپردازند و در حال حاضر در ۲۲ استان کشور توسعه پرورش ماهی های خاویاری انجام شده است.

حسینی، با اشاره به استحصال ۳۵۰۰ تن گوشت و ۱۶ تن خاویار از این مزارع، تصریح کرد: در برنامه های آتی برای ۱۰۰ تن خاویار و ۲۰ هزار تن گوشت برنامه ریزی کرده ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، درخصوص علت کاهش ماهیان خاویاری یاد آور شد: این مسئله موضوعی فرابخشی است که علت های متعددی دارد و نیازمند مطالعه بیشتر هستیم، ولی بیشترین موضوعی که می توان تصور کرد افزایش تلاش صیادی است و به خاطر همین عامل اصلی کاهش را ممنوع کردیم تا این گونه ارزشمند که به فسیل های زنده معروف هستند را حفظ کنیم و امیدواریم با عزم ملی و فرهنگ سازی بتوانیم به این مهم دست یابیم و از آن صیانت کنیم.

حسینی، با بیان اینکه صادرات پنج و نیم تنی خاویار به ۳۳ کشور انجام می شود، خاطر نشان کرد: درصدد ایجاد بازارهای جدید و بالا بردن تولید هستیم که امیدواریم در افق ۱۴۰۴ به دو برابر این میزان صادرات افزایش پیدا کند. و در حال حاضر از ۵۵۶ میلیون دلار صادرات کشور حدود پنج تا هفت درصد به صادرات ماهیان خاویاری اختصاص دارد.



خبرگزاری ایسنا