مصرف سموم با کیفیت تولید محصولات کشاورزی را افزایش می دهد

  • 1401/11/13
  • 509 بازدید

سرپرست سازمان حفظ نباتات گفت: با هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی با کیفیت لازم است که واردات سموم از منابع با استاندارد درجه یک صورت گیرد.

حسین رنجبراقدم سرپرست سازمان حفظ نباتات، اجرای برنامه مدیریت تلفیقی آفات را یکی از وظایف و برنامه‌های سازمان برشمرد و بیان کرد: نگاه سازمان به حوزه آفت‌کش‌ها به عنوان یکی از اجزای مهم در جورچین مدیریت تلفیقی آفات است که رابطه مستقیمی با کنترل شیمیایی دارد.


سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه کنترل شیمیایی جایگاه بسزایی در مدیریت تلفیقی آفات، سلامت جامعه و اقتصاد دارد، تصریح کرد: برنامه مدیریت تلفیقی و همپای آن کنترل شیمیایی در یک کشور زمانی موفق است که واردات، تولیدات و مصرف آفت‌کش‌ها مطابق قوانین بین‌المللی و طبق چارچوب‌های علمی و ضوابط قانونی برنامه‌ریزی و اجرا شود.


او بر نظارت همه‌جانبه از مرحله واردات تا مصرف سموم تاکید کرد و افزود: بررسی‌های بعمل آمده نشان دهنده این است که اضافه شدن غیر منطقی و بدون برنامه‌ریزی سموم به سبد آفت‌کش‌های کشور، بیشتر بودن تعداد فروشگاه‌های عرضه سموم نسبت به کلینیک‌های گیاه‌پزشکی و انسکتاریوم‌ها که نقش تشخیص آفات، تجویز و کنترل آفات را دارند و ضعف در حوزه ترویج و آموزش، سبب مصرف نامناسب آفت‌کش‌ها (عدم مصرف بهینه سموم چه در میزان مصرف و چه در زمان کنترل) شده است، اینجا است که نقش خطیر نظارتی ما مشخص می‌شود که با پایش و نظارت بر واردات، تولید، عرضه و بکارگیری آفت‌کش‌ها، ضامن سلامت محصولات کشاورزی شویم.


رنجبر اقدم از بروزرسانی رویکرد ثبت برند در سازمان حفظ نباتات کشور خبر داد و گفت: تسهیل در واردات و ثبت و صدور مجوزها، کمکی به حل مشکل نمی‌کند باید در این مساله ضابطه‌مند وارد شد. در رویکرد ثبت سموم، فرایند ثبت برند بروزرسانی و بازنگری می‌شود و کلیه سموم باید شناسنامه داشته باشند.


 مقام مسئول، با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات، علاقمند به ارتقا و تنوع‌ بخشی در سبد آفت‌کش‌ها است، اذعان داشت: در تجارت سم و آفت‌کش نباید تنها سمومی تصویب و وارد عرصه شوند که بازار مصرف وسیعی دارند یا اینکه صرفاً برای محصولات خاصی در نظر گرفته شوند، باید نگاه جامع به تمام محصولات و عوامل خسارت‌زا داشته باشیم.


وی اذعان داشت: رویکردمان تنوع‌ بخشی به سبد آفت‌کش‌های کشور با هدف تصویب سموم کم‌خطر، باکیفیت و واجد حداقل دوره کارنس و ملاحظات زیست‌محیطی و با در نظر گرفتن کلیه گروه‌های هدف و ارزیابی میزان خطر در حوزه آفت‌کش‌ها است.


سرپرست سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه این سازمان، از شرکت‌های تخصصی و افراد فعال و حرفه‌ای در این حوزه حمایت می‌کند، یادآور شد: با هدف افزایش تولید محصولات کشاورزی باکیفیت، لازم است واردات سموم را از منابع با استانداردهای بالا و درجه یک قرار گیرد.


 




وزارت جهاد کشاورزی