مصرف ماهی در کشور ۵۰ درصد کاهش یافت
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای ماهیان سردآبی گفت: در 7 سال گذشته میزان تولید ماهی از 180 هزار تن به 90 هزار تن در سال گذشته رسید و این آمار نشان میدهد که میزان مصرف حدود 50 درصد در این مدت کاهش پیدا کرد.
آرش نبیزاده مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای ماهیان سردآبی، با بیان اینکه سال گذشته دخالت دولت در بازار مرغ فروش ماهی را کاهش داد، بیان کرد: سیل بیش از 10 هزار تن ماهی تولیدی سال گذشته را از بین برد و از آنجاییکه این تولیدکنندگان بیمه نبودند ضرر تحمیل شده به آنها جبران نشد.
مقام مسئول، با اشاره به واقعی شدن قیمت ماهی بعد از صادرات، عنوان کرد: در سنوات گذشته قیمت ماهی در آستانه سال جدید حدود 20 درصد افزایش پیدا میکرد اما در روزهای پایانی 1401 بازار از شرایط متعادل و متعارف خارج شد از اینرو قیمت ماهی بیش از 5 درصد افزایش قیمت را تجربه نکرد. در 7 سال گذشته میزان تولید از 180 هزار تن به 90 هزار تن در سال گذشته رسید و این آمار نشان میدهد که میزان مصرف حدود 50 درصد در این مدت کاهش پیدا کرد.
نبیزاده، با بیان اینکه کاهش قدرت خرید مردم در میزان مصرف تاثیر مستقیم گذاشت، اذعان داشت: قزلآلا سر مرزعه کیلویی 115 هزار تومان فروخته شد این در حالیست که قیمت فیله ماهیان دریایی مانند شیر، شوریده، زبیده به کیلویی 800 تا 900 هزار تومان هم رسید. قیمت این ماهیان به دلیل افزایش صادرات و کاهش میزان صید روند صعودی به خود گرفت؛ حجم ورودی ماهیان دریایی به تهران بسیار کم و در همان جنوب مصرف شد.
به گفته وی؛ سال گذشته 8 هزار تن ماهی کیلویی 3 تا 3 و نیم دلار صادر کردیم.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای ماهیان سردآبی، با انتقاد از عملکرد وزارت کشاورزی و عدم حمایت از شیلات کاران، اظهار کرد: چالشهای پیشروی تولیدکنندگان ماهیان سردآبی نیز برای تولیدکنندگان ماهیان گرمآبی نیز تکرار شده است. مهار تورم شدنی نیست مگر اینکه عزم جدی برای حمایت ازتولید ایجاد شود و نقدینگی در بازار به سمت تولید هدایت و قدرت خرید مردم افزایش پیدا کند. متاسفانه این ذهنیت ایجاد شد که اگر مانع صادرات شویم قیمت ماهی در بازار داخلی کاهش پیدا میکند شاید با این سیاست قیمت ماهی در سال جاری ریزش کند اما سال دیگر ماهی وجود ندارد که مردم بخواهند خرید کنند چراکه با این روال تولید برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد.