ارزش دلاری صادرات انگور 11 درصد رشد یافت
براساس آمار گمرک در سال گذشته اگرچه صادرات انگور از نظر وزنی کاهش یافته اما ارزش دلاری صادرات با افزایش 11 درصدی روبرو بوده است.
انگور بیشترین کشت میوه تجاری در جهان و همچنین یکی از محبوبترین محصولات میوه برای تولید باغبانی است که به دو صورت تازه خوری و خشک شده (کشمش) استفاده میشود.
ایران سالانه با تولید بیش از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن انگور جایگاه هفتم تولید این محصول و جایگاه سوم جهان در تولید کشمش را از آن خود کرده است. به همین دلیل مسئولین امر معتقدند که کشورمان میتواند به صادرات یک میلیارد دلاری این محصول به کشورهای مختلف جهان خوشبین باشد. ایران همچون کشورهای پیشرفته میتواند با استفاده از فنآوری کشاورزی دقیق، بهرهوری را بیش از ۳۰درصد در تاکستانها افزایش دهد و از مسیر بهبود بهرهوری درآمد صادراتی بیشتری کسب کند.
براساس آمار گمرک در سال گذشته 145 هزار و 993 تن و 452 کیلوگرم انواع انگور به ارزش 226 میلیون و 359 هزار و 866 دلار یا 6 هزار و 596 میلیارد و 47 میلیون و 223 هزار تومان از کشور صادر شد.
این در حالی است که آمارهای سال 1400 نشان میدهد در این سال 182 هزار و 535 تن و 114 کیلوگرم انواع انگور به ارزش 204 میلیون و 332 هزار و 34 دلار یا 4 هزار و 718 میلیارد و 471 میلیون و 476 تومان از کشور صادر شده بود.
افزایش 40 درصدی صادرات انگور
این آمار نشان دهنده آن است که به لحاظ وزنی صادرات انگور با کاهش 20 درصدی و به لحاظ ارزش دلاری رشدی 11 درصدی و به لحاظ ارزش تومانی رشدی 40 درصدی را تجربه کرده است.
به عبارت دیگر میتوان گفت طی این مدت صادرات انگور با کاهش 37 تنی به لحاظ وزنی و افزایشی 22 میلیون دلاری یا افزایشی یک هزار و 878 میلیارد تومانی روبرو بوده است.
صادرات انگور ایرانی به 72 کشور جهان
اتریش، اردن، ارمنستان، اسپانیا، استرالیا، اسلواکی، افغانستان، الجزایر، امارات، اندونزی، انگلیس، اوکراین، ایتالیا، آرژانتین، آلبانی، آلمان، بحرین، برزیل، بلاروس، بلژیک، بلغارستان، پاکستان، پرو، تایلند، تایوان، ترکمنستان، ترکیه، جزیره مالت، جمهوری آذربایجان، جمهوری چک، جمهوری مولداوی، مقدونیه، چین، رومانی، ژاپن، سری لانکا، سوئیس، سوئد، شیلی، صربستان و مونته نگرو، عراق، عمان، روسیه، فرانسه، فیجی، فیلیپین، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کامبوج، کانادا، کرواسی، کلمبیا، کنیا، کویت، گرجستان، گینه، لبنان، لتونی، لهستان، لیبی، لیتوانی، مالزی، مجارستان، مراکش، مصر، مناطق آزاد، موریتانی، نیوزیلند، هلند، هند و یونان طی یک سال اخیر 72 مشتری انگور ایرانی بودهاند.
خبرگزاری ایانا
|