یاقوت های چشم نواز نی ریز روانه بازار شد
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز گفت: پیش بینی میشود در سال جاری حدود 55 هزار تن انار از سه هزار هکتار باغهای این شهرستان برداشت شود.
نادر زارعی سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز اظهار کرد: به دلیل تنوع ارقام در این شهرستان، عملیات برداشت انارهای زودرس مانند ارقام شیرین و فاروق از اواخر شهریورماه شروع شده است.
وی اذعان داشت: متوسط عملکرد در شرایط عادی در باغهای این شهرستان 20 تن در هکتار و بالاترین عملکرد بیش از 150 تن در هکتار است که امسال به دلیل بروز شرایط خشکسالی، تنشهای حرارتی، اُفت کمی و کیفی آبهای کشاورزی و وجود آفات، میزان تولید در هکتار، بیش از 18 تن برآورد میشود.
و عمدهترین رقم انار تولیدی شهرستان نیریز رباب است که به دلیل ضخامت، رنگ پوست و آریل، درصد بالای فیبر و طعم مناسب میوه، بسیار بازار پسند بوده و شهرت جهانی دارد.
مقام مسئول عنوان کرد: انار نیریز علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کره جنوبی، روسیه، و برخی کشورهای اروپایی صادر میشود که زمینه ایجاد حدود سه هزار فرصت شغلی موقت را فراهم کرده است.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز یادآور شد: در بخش صنایع تبدیلی با توجه به ظرفیت بالای شهرستان، کارخانههای صنعتی فرآوری انار مشغول فعالیت بوده و از جمله تولیدات آنها آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار است که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه است.
وی، در پایان با بیان اینکه کد شناسه بهعنوان شناسنامه محصول شناخته میشود و بازرگانان و فعالان اقتصادی و صادرکنندگان محصولات کشاورزی میتوانند به استناد این گزارش که ضامن کیفیت محصولات کشاورزی است، نسبت به تامین محصول اقدام کنند؛ خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان انار برای صادرات محصول خود با مراجعه به سامانه سماک ملزم به ثبتنام در این سامانه و دریافت کد سلامت بوده و بدون دریافت آن، صادرات محصولات کشاورزی غیر ممکن خواهد بود.