۱۱۳ ترکیب سموم پرخطر از سبد مصرفی حذف شد
معاون وزیر جهاد از حذف ۱۱۳ ترکیب سموم پرخطر از سبدمصرفی کشاورزان طی سالهای اخیر خبر داد.
غلامرضا گل محمدی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: سازمان تحقیقات از هر گونه فناوری برای رفع کاربردی مسایل کشاورزی استقبال می کند، شورای کاربردی تحقیقات هم در حوزه های مختلف کشاورزی با مشارکت همه ذینفعان تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه سند امنیت غذایی وظیفه سنگینی روی دوش سازمان تحقیقات گذاشته است، اذعان داشت: در سند امنیت غذایی ۲۲۱ اقدام برعهده وزارت جهاد است که ۱۵۶ اقدام برعهده سازمان تحقیقات است.
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه سلامت غذایی کشور در حد قابل قبولی است، تصریح کرد: از سال ۷۳ تاکنون ۱۱۳ ترکیب پر خطر از سموم کشاورزی کشور حذف شده است، باقیمانده سموم کشاورزی حداقل است.
مقام مسئول، درباه اینکه با محصولات ارگانیک امکان تامین امنیت غذایی کشور وجود دارد، بیان کرد: طبق سند امنیت غذایی تولید باید به ۱۶۰ میلیون تن تولید برسد که با تولید امکانپذیر نیست، از طرفی هم جای این سوال مطرح است که آیا فرهنگ سازی انجام شده که محصولات ارگانیک با قیمت بالاتری خریداری شود. هرچند بنده معتقدم که محصولات باید شناسنامه دار شود.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: جذب هیئت علمی و نیروی سازمان تحقیقات بسته شده چراکه گفته می شود که سازمان تحقیقات باید کوچک شود در حالیکه این سازمان وظایف سنگین و خطیری دارد و در امنیت غذایی کشور بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه برگشت برخی میوه های صادراتی به خاطر باقیمانده غیر مجاز سموم نبوده است، افزود: این امر ناشی از عدم تطابق پروتکلها با کشور مقصد بوده است.
گل محمدی با بیان اینکه ۲۵ تا ۳۰درصد محصولات کشاورزی در بخش بخش کشاورزی به هدر می رود، یادآور شد: طرح کاهش ضایعات را اجرا می کنیم.
وزارت جهاد کشاورزی
|