تولید قزل آلا به ۱۲۰ هزار تن می‌رسد

  • 1404/05/04
  • 120 بازدید

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: وزارت جهاد برنامه‌ای برای حمایت از بخش آبزی پروری ندارد که این امر آسیب جدی به تولید می‌زند.

آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی بیان کرد: امسال با توجه به شرایط بازار، تولیدکنندگان در امر تولید با احتیاط عمل می‌کنند و از طرفی بدلیل شرایط نامساعد بازار، بسیاری از تولیدکنندگان نتوانستند بچه ماهی خود را بفروشند.


 وی تصریح کرد: پایین بودن قیمت ماهی نسبت به نرخ تمام شده تولید و جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، آسیب به تولید را بدلیل تقاضای پایین بازار بیشتر کرد.


نبی زاده قیمت هرکیلو قزل آلا سر مزرعه را ۱۴۸ تا ۱۵۰ هزار تومان و عمده فروشی ۱۶۰ تا ۱۶۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: اکنون قیمت هرکیلو قزل آلا ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان کمتر از قیمت تمام شده تولید است که با استمرار این روند، تولیدکنندگان دچار زیان و ورشکستگی خواهند شد،


این درحالی است که وزارت جهاد هیچ برنامه ای برای آبزی پروری ندارد و به رغم آنکه بارها از وزیر جهاد خواستار برگزاری جلسه و مطرح کردن مشکلات تولید شدیم، اما متاسفانه تاکنون جلسه ای تشکیل نشده است.


این فعال بخش خصوصی اذعان داشت: مزارعی که بصورت مکانیزه فعالیت می کنند یا آب آنها بدلیل فعالیت با سیستم برق انشعاب، بی تردید قطعی برق اثر زیادی خواهند داشت و خسارت هایی در این بخش به تولیدکنندگان وارد شد چراکه موتور برق آنها بطور موقت جوابگوست و قطعی برق طولانی مدت آسیب زیادی به تولیدکنندگان وارد می کنند. همچنین مشکلات سهمیه سوخت چالش دیگری پیش روی تولیدکنندگان است به طوریکه برخی از پرورش دهندگان نتوانستند گازوئیل تهیه کنند. حال امیدواریم با پیگیری های صورت گرفته مشکل مرتفع شود.


به گفته نبی زاده، برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید قزل آلا به ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار تن برسد.


مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی درباره آخرین وضعیت صادرات قزل آلا یادآور شد: در ۶ ماهه نخست سال صادرات آبزیان چندان چشمگیر نیست، از این رو انتظار می رود تمهیداتی در خصوص خرید حمایتی، برنامه ریزی داخل و یارانه در بخش نهاده ها داده شود که متاسفانه با این شرایط از وزارت جهاد ناامید شدیم. گفتنی است وزارت جهاد از صادرات خوراک به جای آبزیان حمایت می کند، درحالیکه با شرایط بازار داخل تنها صادرات می تواند تولیدکنندگان را حمایت کند.




باشگاه خبرنگاران جوان