نوبرانه خرما از فارس روانه بازار شد

  • 1404/05/29
  • 22 بازدید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به آغاز برداشت خرما از نخلستان‌ های این استان مدعی شد: فارس با تولید حدود ۳۷۰ هزار تن خرمای مرغوب از بیش از چهار میلیون و ۸۰۸ هزار اصله نخل، رتبه نخست کشور در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.

مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: برداشت میوه نخل در این استان از اواسط مرداد آغاز شده و تا پایان آبان ماه ادامه دارد. به گفته وی، در ابتدای فصل، خرمای تازه و نرم (رطب) از ارقام کبکاب، خنیزی و برخی به بازار عرضه می‌شود و سالانه نزدیک به ۵۷ هزار تن رطب در فارس تولید می‌شود.


مقام مسئول، فارس را ویترین ارقام متنوع و پرپتانسیل خرما معرفی کرد و اذعان داشت: کباب، شاهانی، زاهدی، مجول و پیارم از جمله ارقام شاخص این استان هستند و بیشترین سطح زیر کشت خرما به ترتیب در شهرستان‌های قیروکارزین، کازرون و جهرم قرار دارد.


دهقان‌پور تصریح کرد: در سال گذشته حدود ۱۵ هزار تن خرما به ارزش ۱۳.۵ میلیون دلار از استان فارس به کشورهای همسایه به ویژه پاکستان، امارات، روسیه، افغانستان و ترکیه صادر شده است.


رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین بر اهمیت توسعه نخلستان‌های اقتصادی و کاشت نهال مقاوم در برابر آفات تأکید کرد و افزود: باغ مادری و مرکز تولید نهال کشت‌ بافت خرما رقم مجول به‌ منظور توسعه و جایگزینی نخلستان‌های غیر اقتصادی در شهرستان جهرم در حال احداث است.


 وی خاطر نشان کرد: در این مرکز سالانه ۷۰۰ هزار اصله نخل خرما حاصل از ریزازدیادی(‌یکی از روش‌های تکثیر غیرجنسی گیاهان با استفاده از روش کشت‌ بافت گیاهی است که در آن، طی مدت زمان کوتاهی شمار بسیاری گیاه تولید می‌شود)، تولید خواهد شد و علاوه بر تأمین نیاز باغداران استان فارس، در اختیار نخلداران جنوب کشور نیز قرار می‌گیرد.




خبرگزاری ایسنا