صادرات ۲۰۰ هزار تنی خرما/ فرسوده بودن نخلستان‌ها بزرگ‌ ترین مشکل خرما

  • 1395/06/11
  • 1143 بازدید

از سطح ۲۰۰ هزار هکتاری بارور خرما در کشور، تولیدی معادل یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن در سال جاری قابل پیش‌ بینی است.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: باغ‌های خرما با سطح زیر کشتی معادل ۲۳۰ هزار هکتار که ۲۰۰ هزار هکتار آن بارور است تولیدی معادل یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن را قابل پیش‌بینی کرده‌اند.

ابوالقاسم حسن‌پور افزود: برداشت خرما از نخلستان‌های استان‌های جنوبی کشور آغاز شده و تا اواخر مهرماه ادامه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری به غیر از بیماری خشکیدگی خوشه خرما، حرارت بالا در برخی مناطق جنوبی کشور آسیب‌ هایی را وارد کرد که البته به کاهش تولید منجر نشد.

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: بیشترین مشکلی که باغ‌های خرما با آن روبه‌رو هستند، فرسوده بودن باغ‌های فعلی است که باید به سمت اصلاح و جایگزینی باغ‌های قدیمی قدم برداریم.

حسن‌پور تصریح کرد: برای جایگزینی و اصلاح باغ‌های قدیمی نیازمند اعتبار هستیم که امید می‌رود با تخصیص‌های مناسب بتوانیم میزان عملکرد در واحد سطح را افزایش دهیم چون باغ‌های قدیمی بیش از این ظرفیت افزایش تولید ندارد.

وی یادآور شد: در سال جدید با اضافه شدن یک‌هزار هکتار باغ جدید، افزایش ۱۰۰ هزار تنی تولید خرما را پیش‌بینی می‌کنیم.

حسن‌پور در پایان تأکید کرد: در سال جاری پیش‌بینی می‌شود،۲۰۰ هزار تن از محصول خرمای تولیدشده در کشور به سایر کشورها صادر شود.

گفتنی است، گرمای هوا در روزهای سوم و چهارم تیرماه بسیار بالا بود و پیش‌بینی می‌شد تا ۱۵ مردادماه نیز ادامه داشته باشد و این افزایش به‌صورت غیررسمی تا ۶۰ درجه برآورد شده و ایستگاه‌های هواشناسی تا ۵۲ درجه را نیز ثبت کرده‌اند و به گفته مدیر جهاد کشاورزی دلگان ۸۰ درصد خرمای دلگان از بین رفته است.



خبرگزاری ایانا