صادرات قزل‌آلای ایرانی توسط ۲۲ شرکت داخلی کلید خورد/ تولید صنعتی لقمه‌های آبزیان به زودی آغاز می‌شود

  • 1395/07/25
  • 877 بازدید

به‌تازگی تعداد شرکت‌هایی که قزل‌آلای ایرانی را به روسیه صادر می‌کنند، افزایش یافته است.

مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات ایران در گفت‌وگو با اعلام این خبر گفت: مشکلات صادراتی قزل‌آلا مرتفع شد و در حال حاضر سه شرکت جدید و اصلاحیه یک شرکت دیگر در سرویس فدرال روسیه به‌صورت رسمی اضافه شده است.

عیسی گلشاهی افزود: در زمینه صادرات کنسرو ماهیان نیز دو شرکت کسب مجوز صادراتی به روسیه را اخذ کردند.

وی از صادرات محصولات تمامی تولیدکنندگان به روسیه خبر داد و خاطرنشان کرد: از این پس تمامی شرکت‌های تولیدکننده آبزیان می‌توانند محصولات خود را به روسیه صادر کنند، مشروط بر آنکه محصولاتشان توسط شرکت‌های ثبت‌شده در سایت فدراسیون روسیه کنترل کیفیت شود.

گلشاهی ادامه داد: هر واحدی که آمادگی صادرات داشته باشد، باید از طریق سازمان دامپزشکی کشور ممیزی شوند و سپس به صادرات اقدام کنند.

وی تصریح کرد: از ۲۲ شرکت ثبت‌شده در سایت فدراسیون روسیه، ۱۲ شرکت اجازه صادرات انواع ماهیان پرورشی را دارند و ۱۰ شرکت می‌توانند صادرات میگو و انواع ماهیان دریایی را انجام داده و دو شرکت نیز به‌صورت تخصصی می‌توانند تنها قزل‌آلا صادر کنند.

گلشاهی یادآور شد: تثبیت قیمت‌های صادراتی حداقل برای شش ماه، می‌تواند ارزآوری ۱,۳ برابری قزل‌آلا را رقم بزند.

وی تأکید کرد: در حال حاضر ۱۲۰ هزار تن قزل‌آلا در کشور تولید می‌شود که دوهزار و ۷۰۰ تن آن به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، امارات و کویت صادر می‌شود که از این مقدار، ارزآوری ۱۳,۵ میلیون دلاری برای کشور وجود دارد.


کشش ۱۰ هزار تنی بازار روسیه به قزل‌آلای ایرانی

مدیرکل دفتر توسعه بازار سازمان شیلات ایران اظهار داشت: انتظار داریم که بازار روسیه پنج تا ۱۰ هزار تن کشش داشته باشد و علاوه بر آن با برخی دیگر از کشورها، رایزنی‌هایی انجام شده است.

گلشاهی همچنین گفت: با کشورهای دیگری همچون رومانی، ویتنام و بلاروس برای صادرات قزل‌آلا صحبت هایی شده که در آینده‌ای نزدیک قراردادهای آن مبادله می‌شود.

وی در ادامه افزود: نحوه آماده‌سازی، وزن‌های درخواستی و سایر جزئیات برای صادرات قزل‌آلا به کشورهای فوق در حال انجام است.

گلشاهی خاطرنشان کرد: با وجود آنکه برداشت میگو به‌تازگی آغاز شده، اما بخشی از آن به روسیه صادر شده است و با اوج برداشت تا دو هفته آینده، برنامه‌های صادراتی پیش‌بینی‌ شده محقق خواهد شد.

وی ادامه داد: میزان تولید در مقایسه با سال گذشته با کمبود روبه‌رو نیست و برآورد اولیه همچون سال گذشته است.

گلشاهی از تولید صنعتی لقمه‌های آبزیان در مدارس خبر داد و تصریح کرد: پس از اتمام پایلوت یک‌ماهه توزیع لقمه‌های سلامت در مدارس، تولید صنعتی آن به‌ زودی آغاز می‌شود.



خبرگزاری میزان