تولید سیب زمینی در کشور به 4.5 میلیون تن رسید
امسال با کاهش سطح زیر کشت سیب زمینی از ۱۸۰ هزار هکتار به ۱۵۰ هزار هکتار بیش از ۴,۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید شد که ۵۰۰ هزار تن نسبت به سال گذشته کمتر بود.
رئیس اتحادیه سیب زمینی کاران در گفت وگو با خبرنگار ایانا با اعلام این خبر گفت: کاهش دمای روزهای پایانی شهریور نیز، که باعث آسیب به مزارع سبز سیب زمینی در استان های تولید کننده این محصول شد، در کاهش تولید امسال مؤثر بود.
محمد صادقی افزود: با وجود کاهش سطح زیر کشت و تولید کمتر، امسال هم سیب زمینی کاران مانند سه سال گذشته زیان دیدند.
وی بیان کرد: قیمت تمامشده تولید هرکیلوگرم سیبزمینی یک هزار تومان است در حالی که قیمت خرید سیب زمینی از تولیدکنندگان در ابتدای فصل برداشت (اردیبهشتماه) ۱۵۰ تومان و پایان آن (آذرماه) ۳۰۰ تومان بود.
رئیس اتحادیه سیب زمینیکاران ایران تفاوت قیمت سیب زمینی از مزارع تا بازار مصرف را قابل توجه عنوان کرد و ادامه داد: هماکنون سیب زمینی درجه یک انباری در بازار یک هزار و ۵۰۰ تا دوهزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد و سود سرشاری را عاید دلالان میکند.
صادقی سرانه مصرف سیب زمینی در کشور را ۴۵ تا ۵۰ کیلوگرم عنوان کرد و یادآور شد: میتوان با تعیین الگوی کشت مناسب عرضه و تقاضا را متوازن و از استمرار زیان کشاورزان جلوگیری کرد.
وی صادرات سیب زمینی را مغایر با مصالح کشور دانست و عنوان کرد: سیب زمینی محصولی آب بر است و با توجه به شرایط اقلیمی کشور و بحران کم آبی صادرات به صلاح کشور نیست. بهتر است با برنامه ریزی درست سیب زمینی را به اندازه نیاز مصرف کشور تولید کنیم و از مازاد تولید جلوگیری شود.
صادقی درباره سرنوشت اتحادیه سیب زمینی کاران تأکید کرد: با وجود تمام مخالفت ها از سوی ۱۹ اتحادیه استانی و اعضاء آنها، کمیته انحلال اتحادیه سیب زمینی کاران ایران با انتخاب اعضاء تشکیل شده است و به زودی این اتحادیه منحل خواهد شد.