توسعه صنایع تبدیلی لبنیات با کمک شرکت فرانسوی هلندی/ تسریع صادرات تولیدات دام و طیور ایران به اروپا

  • 1395/11/02
  • 1249 بازدید

پس از توافق برجام در زمینه توسعه تجارت بین ایران و کشورهای مخاطب رخدادهای مثبتی رقم خورد و بیش از ۱۰ گروه از کشورهای اروپایی با برگزاری نشست های متعدد، برای ورود سرمایه و انتقال دستاوردهای جدید خود به ایران اعلام آمادگی کردند.

توسعه صنایع تبدیلی لبنیات با کمک شرکت فرانسوی هلندی

رکنی گفت: اکنون با سرمایه گذاری های مشترک برخی شرکت های خارجی و ایرانی شرایط برای صادرات برخی کالاها تسهیل می شود؛ به گونه ای که یکی از شرکت های بزرگ لبنی فرانسه - هلندی با انجمن صنفی گاوداران ایران در بحث صنایع تبدیلی همکاری مشترکی داشته است تا در زمینه تولید مواد لبنی و صادرات آن اقدام گسترده ای انجام شود.
وی اضافه کرد: این امر می تواند در شکوفایی صنعت شیر و لبنیات، منافع تولیدکنندگان داخلی و ارزآوری به کشور اثربخشی داشته باشد.

تولید ۱۵۰ هزار دز مواد ژنتیکی گاو سمینتال

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در یک سال گذشته با سرمایه گذاری مشترک شرکت آلمانی «بی.بی.ان» (BBN) و یک شرکت داخلی در مازندران در زمینه گاوهای دو منظوره سمینتال گام خوبی برداشته شد.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته نزدیک ۱۵۰ هزار مواد ژنتیکی تولید و بین متقاضیان توزیع شد که این می تواند ظرفیت ژنتیکی دام های بومی و دورگ هایی را که از این طریق متولد می شوند، افزایش دهد.

تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور

این مسوول یادآوری کرد کمتر از ۱۰ درصد نیاز گوشت قرمز کشور از طریق واردات تامین می شود و افزود: سرمایه گذاری مشترک شرکت های فرانسوی با برخی نهاده های داخلی در بحث تامین دام گوشتی سبب شده است بزودی یک گله گوسفند گوشتی با پتانسیل و بازده بالا در زمینه تولید گوشت وارد شود که این امر می تواند تحولات خوبی را در این بخش ایجاد کند و به خودکفایی کشور در تولید گوشت قرمز منجر شود.

وی اضافه کرد: در بحث تامین دام سنگین گاو سمینتال دو منظوره شرکت های داخلی با برخی کشورها همچون اتریش و آلمان ارتباط برقرار کردند که همه این رخدادها مربوط به یک سال پس از برجام بوده است.
رکنی افزود: طبق برنامه ریزی، در نظر داریم از ظرفیت های ژنتیکی دام وارداتی و دو رگه گیری با برخی مناطق محروم کشور تعامل داشته باشیم تا دام های پرتولید گوشتی و شیری داشته باشیم.

رشد هشت درصدی صادرات تولیدات دام و طیور

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در زمینه صادرات گفت: خوشبختانه در پسابرجام با تسهیل روابط و کارگشایی ها در ۹ ماهه امسال صادرات بخش دام و طیور نسبت به پارسال نزدیک به هشت درصد افزایش پیدا کرد.

وی اعلام کرد پارسال ارزش صادرات محصولات دام و طیور ۹۳۰ میلیون دلار بود و افزود: در ۹ ماهه امسال ارزش صادرات محصولات دام و طیور به بیش از یک میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۷۰ میلیون دلار رشد نشان می دهد.

به گفته وی، در ۹ ماهه امسال ۵۶ هزارتن گوشت مرغ، ۵۸۰ هزارتن شیر و فراورده های لبنی، ۱۰ هزار تخم مرغ «اس.پی.اف» (SPF) برای تولید واکسن و ۴۰ هزارتن تخم مرغ و یک هزار و ۲۰۰ تن عسل به کشورهای هدف صادر شده است.

به گزارش ایرنا، تخم مرغ اس.پی.اف وسیله ای برای تکثیر سلول در فعالیت های آزمایشگاهی و پژوهشی است که پیش از این از خارج وارد می شد.

تسریع صادرات تولیدات دام و طیور ایران به اروپا

این مسئول مثبت شدن تراز تجاری بخش کشاورزی را خوب دانست و گفت: در سه سال گذشته تراز منفی بخش کشاورزی از ۸,۱ میلیارد دلار به کمتر از ۳.۴ دهم میلیارد دلار در سال ۱۳۹۵ رسید.

به گفته وی، توافق برجام می تواند سرعت خوبی به بهبود توسعه تجارت بخش کشاورزی و مثبت شدن تراز تجاری بدهد.

رکنی یادپاوری کرد افزون بر اینکه در یک سال گذشته فرانسه، اتریش، آلمان و هلند در زمینه تبادل مواد ژنتیکی، دام زنده و بتازگی صادرات محصولات دام و طیور ایران به اروپا ارتباط خوبی با کشور ما برقرار کرده اند، برای نخستین بار محصولات دام و طیور ایران از جمله لبنیات به کشورهای اروپایی صادر می شود.

قرارداد ۲ هزارتنی فراورده های لبنی به روسیه

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دام و طیور اعلام کرد: در یک سال گذشته مرز روسیه به روی تولیدات لبنی ایران باز شده و تاکنون ۳۰۰ تن فرآورده لبنی صادر شده است و بزودی نیز یک محموله ۲۰۰ تنی شیرخشک به این کشور فرستاده می شود.

وی تاکید کرد ایران دارای پتانسیل فوق العاده ای در زمینه تولید فراورده های لبنی است و ادامه داد: قراردادهایی برای صادرات ۲ هزارتن لبنیات به روسیه منعقد شده است که امیدواریم حجم صادرات دوباره افزایش یابد تا بتوانیم بازارهای منطقه را داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، اکنون سالیانه بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ، نزدیک ۱۰ میلیون تن شیرخام و بیش از ۹۴۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که بخش زیادی از آن به مصرف داخلی می رسدو بخشی صادر می شود.



خبرگزاری ایانا