تصمیمی برای افزایش قیمت نان گرفته نشده است !

  • 1396/05/08
  • 661 بازدید

رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی تاکید کرد که تصمیمی برای افزایش قیمت نان وجود ندارد.

«محمد جواد کریمی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه از سال 1393 تا کنون نان قیمت گذاری نشده باید قیمت نان با توجه به شرایطی که هزینه هایی همچون دستمزد، بیمه، مالیات، آب، برق، گاز و غیره افزایش داشته، تغییر کند.

وی تاکید کرد: البته این موضوع ، نظر شخصی من است .

کریمی با بیان اینکه آرد دو نرخی و نبود رقابت سالم بر کیفیت نان موثر است، افزود: باید یکسان سازی نرخ آرد انجام شود، این موضوع امکان ندارد که به یک بخش آرد یارانه ای و بخش دیگر آرد آزاد تحول داده شود و به طور قطع بخشی که آرد یارانه ای دریافت می کند اقدام به فروش آرد می کند.

رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی با تاکید بر یکسان سازی نرخ آرد و گندم گفت: با این اقدام شاهد رقابت سالم بین تولیدکنندگان نان خواهیم بود و به طبع آن کیفیت نیز بهبود می یابد و دیگر افراد برای تامین هزینه های خود اقدام به کم کردن چانه نان و موارد دیگر که بر کیفیت نان موثر است، نمی کنند.

وی نسخه شفابخش این حوزه را یکسان سازی قیمت گندم و آرد برای تمام تولیدکنندگان کشور دانست که با تحقق این امر شاهد اتفاق های خوبی در این صنعت خواهیم بود.

کریمی تصریح کرد: با توجه به اینکه از سال گذشته به خودکفایی در تولید گندم رسیده ایم و واردات این کالای راهبردی ممنوع شده است و از آنجایی که گندم تولید داخل کیفیت بالایی ندارد، به ویژه در فصل گرما نانوا به منظور تامین پروتئین و گلوتن اقدام به افزودن نمک می کند که از لحاظ بهداشتی درست نیست.

رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی با بیان اینکه کشور فرانسه باوجود اینکه خود صادرکننده گندم است اما اقدام به واردات 2 میلیون تن گندم در سال 2016 کرده است، گفت: راهکار بهبود کیفیت گندم تولید داخل اختلاط آن با گندم وارداتی است و ما می توانیم با کمک این اختلاط و تولید آرد با کیفیت به کشورهای همسیه چون قطر و عراق صادرات داشته باشیم.

کریمی اظهارداشت: البته افزایش قیمت نان پروسه خاص خود را دارد، به این ترتیب است که پیشنهاد تغییر قیمت در مرحله اول به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان ارائه و در مرحله بعد به کارگروه آرد و نان ارسال و در مرحله آخر نهایی می شود که در حال حاضر نیز این اتفاق نیفتاده است.

به گزارش ایرنا، دولت یازدهم به دلیل محدودیت منابع آبی کشور و صرفه جویی در مصرف آب سیاست کاهش سطح زیرکشت برخی محصولات مانند گندم را به کار گرفت.

با این کار سطح زیرکشت گندم که 6 میلیون و 460 هزار هکتار بود، با برنامه ریزی دولت به پنج میلیون و 890 هزار هکتار شامل 2میلیون و 100 هزار هکتار گندم آبی و سه میلیون و 870 هزار هکتار گندم دیم کاهش یافت.

ثبت میزان بی سابقه تولید و خرید تضمینی گندم در پارسال موجب برگزاری جشن شکر گزاری گندم پس از 12 سال وقفه در بیست و دوم آذرماه 1395 با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری شد.

پیش از این، کشور در سال 1383 با تلاش گندمکاران و پس از 40 سال به خودکفایی گندم رسیده بود اما در دوره فعالیت دولت های نهم و دهم این امر به تاخیر افتاد تا اینکه دولت تدبیر و امید پیش بینی خودکفایی دوباره ایران در تولید گندم را تحقق بخشید.

روحانی در جشن خودکفایی گندم با برشمردن موفقیت های دولت در تامین امنیت غذایی، اعلام کرد در سال 1392 تولید مواد غذایی در بخش کشاورزی 97 میلیون تن بود که آذرماه 1395 به 117 میلیون تن رسید که 20 میلیون تن افزایش تولید را در 3.5 سال گذشته نشان می دهد.

رییس جمهوری یادآوری کرد در سال 1380 هشت میلیون و 600 هزار تن گندم و در سال 1388، 6 میلیون و 700 هزار تن گندم وارد شد اما اکنون به شرایطی رسیده‌ایم که علاوه بر تامین نیاز داخلی می‌توانیم بخش مازاد نیاز خود را صادر کنیم.



خبرگزاری ایرنا