سلامت پیازهای سرخ کرده و مواد غذایی خانگی در مغازه ها تائید نمی شود

  • 1396/06/11
  • 859 بازدید

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: خرید پیاز‌های سرخ کرده، سبزی‌های آماده خرد شده و دیگر مواد غذایی تولیدشده در داخل خانه‌ها، مورد تأیید وزارت بهداشت نبوده و مسئولیت مصرف آن بر عهده خود مردم است.

محمدحسین عزیزی در گفت‌ وگو با میزان گفت: فروش برخی مواد غذایی تهیه شده در داخل منازل به شدت رونق گرفته است. این در حالی است که این‌گونه مواد از جمله پیاز سرخ‌کرده، سبزی آماده، انواع غذاها و ... تحت کنترل و نظارت هیچ سازمانی نبوده و سلامت این‌گونه مواد غذایی تأیید نمی‌شود.

وی افزود: در شرایطی که برخی مواد غذایی آماده شده در منازل قابلیت کنترل و نظارت بر روند تهیه آن وجود ندارد ، مصرف این‌ گونه مواد تحت هیچ شرایطی مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان‌های بهداشتی نیست. بنابراین مصرف آن و عوارض ناشی از اعتماد بیش از حد به مواد غذایی موجود، برعهده خود مصرف‌ کنندگان است.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: همه مواد غذایی باید دارای بسته‌ بندی معتبر، تاریخ تولید و انقضا باشند بنابراین فساد یا غیربهداشتی بودن مواد غذایی تولید شده در منازل قابل کنترل نبوده و احتمال بروز انواع بیماری‌ها و مسمومیت های غذایی را در مصرف‌ کنندگان افزایش می دهد.

وی اذعان داشت: استفاده از روغن‌ های چند بار مصرف، عدم مصرف مواد شوینده لازم جهت ضد عفونی کردن مواد غذایی، بی‌توجهی به بهداشت تهیه مواد غذایی، استفاده از چربی بیش از حد در تهیه این‌گونه مواد از جمله نکات منفی مصرف آن محسوب می‌شود.

عزیزی یادآور شد: تمامی مواد غذایی تولید شده در منازل، دارای مشابه کارخانه‌ای و صنعتی هستند که در آزمایشگاه‌های لازم تحت نظارت مسئولین فنی تولید و از جانب وزارت بهداشت تأیید می‌شوند بنابراین توصیه می‌شود در شرایط استقبال بالای مردم از این اقلام، از نوع کارخانه‌ای و صنعتی آن استفاده شود.

وی در خصوص برخی مغازه‌های سبزی‌خردکن نیز گفت: در برخی پیاده‌رو‌های شهر شاهد شست و شوی انواع سبزی‌ها و خرد کردن آن در دستگاه‌های مجاور خیابان‌های پرتردد هستیم که آلودگی محیطی و دود ماشین‌ ها را راهی طعم این سبزیجات کرده است بنابراین شست‌و شو و ضد عفونی کردن سبزیجات مصرفی در این مغازه‌ها و بهداشت دستگاه‌های سبزی‌خردکن موجود در مجاورت تردد خودرو‌ها، قابل اعتماد نیست و آلودگی سبزی ها منجر به بیماری‌های عفونی، انگلی و مسمومیت‌ های غذایی می‌شود.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: افزایش بیش از حد تولید اینگونه مواد غذایی ناشی از عدم نظارت های کافی از جانب وزارت بهداشت است.

وی در پایان اذعان داشت: رعایت نکات بهداشتی از جمله استفاده از دستکش، کلاه، روپوش و استفاده از مواد ضدعفونی‌ کننده باید در دستور کار این‌گونه مغازه‌ها قرار گیرد. در این راستا به مردم توصیه می‌َشود مواد غذایی لازم خود را از اماکن معتبر تهیه و به تاریخ انقضا و بسته‌ بندی معتبر آن توجه لازم صورت گیرد.



سلامت نیوز