کاهش سن کشتار مرغ، شاید وقتی دیگر/سهم ایران از بازار صادراتی مرغ چقدر است؟

  • 1396/06/20
  • 1013 بازدید

آذرماه سال گذشته قرار بود طرح کاهش سن کشتار اجرا شود اما به دلیل نوسان قیمت جوجه یکروزه و امتناع کشتارگاه‌ها به زمان دیگری موکول شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح کاهش سن کشتار و وزن مرغ قرار بود آذرماه سال گذشته به اجرا گذاشته شود اما به دلیل نوسان قیمت جوجه یکروزه و امتناع کشتارگاه ها به زمان دیگری موکول شد.

با وجود آنکه اجرای این طرح ارتقای صنعت طیور و حضور پررنگ و رقابت با سایر رقبا در بازارهای هدف را به همراه دارد، اما به دلیل نبود زیرساخت های لازم در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

با تعادل قیمت جوجه یکروزه در بازار انتظار می رود که هر چه سریع تر موانع پیش روی اجرای این طرح برداشته شود.

محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفتگو گفت: آذر ماه سال گذشته، بالا بودن قیمت جوجه یکروزه مانع اجرای کاهش سن کشتار شد.

وی افزود: مرغداران در مواقعی که نرخ جوجه یکروزه 2500 تا 2700 تومان است، برای سرشکن کردن هزینه های خود چاره ای جز افزایش وزن مرغ ندارند، در غیر این‌صورت تولید، صرفه اقتصادی ندارد.

یوسفی ادامه داد: در کشورهای غربی، تقاضا برای مرغ با وزن های پایین بالا است، از این رو کاهش سن کشتار، تأثیر بسزایی در میزان صادرات دارد.

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی تصریح کرد: با اجرای کاهش سن کشتار و فعالیت تمامی پرورش دهندگان مرغ گوشتی، امکان صادرات 30 درصد تولید، فراهم است.

سرشکن کردن قیمت بر روی وزن مرغ

محمد علی کمالی سروستانی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو بیان کرد: علی رغم برگزاری جلسات متعدد در زمینه کاهش سن کشتار، مرغداران به سبب بالا بودن نرخ جوجه یکروزه تمایلی به اجرای این امر نداشتند.

وی با اشاره به موانع اجرای کاهش سن کشتار مرغ افزود: مرغداران برای سرشکن کردن قیمت جوجه، چاره ای جز تولید مرغ با وزن بالا ندارند، از طرفی کششِ بازار به سمت مرغ های سنگین است.

به گفته کمالی مرغداران از ابتدای تابستان برای جلوگیری از تلفات اقدام به عرضه مرغ با وزن های پایین کرده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به راه اندازی سامانه سراسری جوجه یکروزه ، تمهیداتی اندیشیده شده تا هر چه سریع‌تر کاهش سن کشتار اجرا شود که این امر به نفع تولید کننده و مصرف کننده است.

کمالی سروستانی درباه تأثیر اجرای کاهش سن کشتار در میزان صادرات مرغ تصریح کرد: با توجه به آنکه تجار کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس به دنبال مرغ سایز با وزن 900 تا یک کیلو و 300 گرم هستند، از این رو اجرای کاهش سن کشتار تأثیر بسزایی در جذب مشتریان دارد.

کاهش سن کشتار به بهانه افزایش قیمت جوجه یکروزه

عظیم حجت عضو اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو اظهار کرد: بالا بودن قیمت جوجه یکروزه عامل اصلی تأخیر در اجرای کاهش سن کشتار بوده و برای تولید مرغ با وزن خاص به تعداد بیشتری جوجه نیاز داریم.

وی افزود: مرغداران گوشتی به دنبال نوسان نرخ جوجه یکروزه و تأمین هزینه های خود، چاره ای جز تولید مرغ با وزن های بالا ندارند.

به گفته حجت اگر نرخ جوجه یکروزه 11 تا 12 درصد هزینه تمام شده را پوشش دهد، کاهش سن کشتار قابلیت اجرا دارد.

وی با اشاره به اینکه اجرای کاهش سن کشتار منافع اقتصاد ملی را در بردارد،گفت: در صورت هزینه های مناسب، تولید و اجرای این طرح با قابلیتِ رقابت در بازارهای هدف، امکان پذیر است.

عضو اتحادیه مرغداران گوشتی در خاتمه یادآور شد: سالانه از محل با بهبود ضریب تبدیل تولید می توان 500 هزارتن گوشت مرغ مازاد را صادر کرد.



باشگاه خبرنگاران جوان