سرانه مصرف تخم مرغ در کشور به 250 عدد می رسد

  • 1396/07/17
  • 708 بازدید

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم گذار ایران سرانه مصرف مستقیم خانوار و صنعت در ایران را حدود 198 عدد تخم مرغ عنوان کرد وگفت: طبق مصوبه ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ، بنا داریم تا پایان برنامه ششم توسعه سرانه مصرف برای هر نفر به 250 عدد برسد.

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، طلاکش پیش بینی تولید تخم مرغ امسال را نزدیک 950 هزار تن دانست و افزود: با کنترل های بهداشتی انجام شده در زمینه بیماری آنفلوانزای پرندگان برآورد می شود تا پایان سال جاری نزدیک به 850 هزار تن تخم مرغ صنعتی و حدود 100 هزار تن تخم مرغ بومی تولید شود.

وی اظهارداشت: برای افزایش سرانه مصرف داخلی این محصول، بخش دولتی و اصناف باید تلاش کنند باورهای غلط نسبت به تخم مرغ را اصلاح کنند چرا که امروزه در دنیا تامین پروتئین از طریق تخم مرغ جبران می شود زیرا سالم ترین و ارزانترین نوع پروتیین که برای همه سنین مناسب است.

وی سرانه مصرف تخم مرغ را در اروپا برای هر نفر 270 عدد برشمرد و گفت: با اثبات علمی عدم تاثیر کلسترول تخم مرغ بر بدن انسان در آمریکا نیز سرانه مصرف این محصول بعد از 10 سال به 265 عدد رسیده است.

طلاکش با بیان این که طبق آخرین آمار یک هزار و 670 واحد تولید مرغ تخم گذار در کشور وجود دارد، گفت: ظرفیت اسمی تولید این واحدها سالانه حدود یک میلیون و 100 هزار تن تخم مرغ است، اما 15 درصد این واحدها به علت داخل شدن در حریم شهری و یا مشکلات وراثتی غیر فعالند.

وی با بیان این که بعد از برنامه چهارم توسعه، تشویق وزارت جهاد کشاورزی برای تولید در همه بخش ها به ویژه بخش مرغ و تخم مرغ، در بخش مرغ تخم گذار و امنیت خوب پیش رفته است، اظهار داشت: ما هم به لحاظ تولید صنعتی و هم بهره وری در جایگاه خوبی قرار داریم به طوری که ضریب تبدیل و میزان تولید در این بخش افزایش نشان می دهد.

دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم مرغ اضافه کرد: ضریب تبدیل خوراک به ازای تولید یک کیلوگرم تخم مرغ 2.2 کیلوگرم است در حالی که بعضی از واحد های تولیدی در کشور ضریب تبدیل را به 1.9 کیلوگرم رسانده اند که عدد قابل توجهی است.

وی ادامه داد: با انجام روش های بهنژادی در ایران برخی از واحدهای مرغداری در یک دوره تخم گذاری برای یک مرغ تا 24 کیلوگرم تولید می کنند در صورتی که این عدد در شرایط معمولی در یک دوره تخم گذاری برای یک مرغ 20 کیلوگرم می باشد.

طلاکش درباره وضعیت صادرات این محصول گفت: از اردیبهشت ماه امسال با رفع ممنوعیت صادرات تخم مرغ به علت بیماری آنفلوانزا مشکل قیمتی پیش آمد و از این رو کل صادرات ما تا امروز حدود هفت هزار تن بوده است.

وی سال 94 را سال پر رونق صادرات تخم مرغ دانست و افزود: در سال مذکور 95 هزارتن تخم مرغ به کشورهای متقاضی صادر شد.
طلاکش با اشاره به این که سالانه 10 درصد تولید تخم مرغ باید صادر شود، تصریح کرد: در سال گذشته به علت بیماری آنفلوانزای پرندگان این هدف محقق نشد و کل صادرات به 40 هزار تن رسید.

وی افزود: به علت بالارفتن پایه قیمت این محصول در داخل بر اثر تلف شدن مرغ ها به علت بیماری آنفلوانزای پرندگان در سال 95، فاصله مان با کشورهای رقیب مانند ترکیه، پاکستان و هند زیاد شده و از این رو دولت باید از صادرات تخم مرغ حمایت کند.

دبیر کل کانون سراسری مرغ تخم گذار ایران با بیان این که سازمان دامپزشکی کشور با شروع سرما اطلاع رسانی خوبی در زمینه بیماری آنفلوانزای پرندگان داشته است ابراز امیدواری کرد که مرغداران از اکنون آمادگی بهداشتی و قرنطینه ای داشته باشند.

وی با اشاره به روز جهانی تخم مرغ در 17 مهر ماه جاری گفت: امسال شعار ما در روز جهانی تخم مرغ تغذیه مناسب، شادابی و سلامت پلاس نامگذاری شده است.



وزارت جهاد کشاورزی