میزان اسید چرب خامه‌ های قنادی در ایران بالا است

  • 1396/10/18
  • 1050 بازدید

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: در فرآورده خامه قنادی تولیدی در ایران، میزان اسید‌های چرب هنوز روی ۵ درصد است که باید در تولید آنها مانند روغن‌ های خوراکی با استفاده از تکنولوژی روز، به تولیدی با اسید‌های چرب کمتر برسیم.

هدایت حسینی در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: درباره کیفیت روغن‌ های خوراکی چند شاخص مهم وجود دارد که با توجه آن می‌توان از دیدگاه تغذیه‌ای صحبت کرد که شامل اسید های چرب ترانس و اسیدهای چرب اشباح است.

وی اضافه کردکه در تعیین کیفیت روغن‌های خوراکی مباحث دیگری هم وجود دارد اما دو شاخص یادشده از دید تغذیهای، دارای اولویت است.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: در روغن‌ های تولیدی کشور، روند کاهش اسیدهای چرب ترانس -به‌ عنوان عاملی نگران‌ کننده برای سلامت افراد- با سرعت مناسبی در حال کاهش است.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که وجود اسیدهای چرب‌ترانس در روغن خوراکی با بیماری‌های قلبی و عروقی و بسیاری از بیماری‌های مزمن و غیر واگیر دارای ارتباط اثباط شده است.

حسینی افزود: بر اساس ضوابط سازمان غذا و دار، میزان اسید های ترانس روغن‌ های خوراکی موجود در بازار، باید کمتر از 2 درصد باشد که بر اساس بررسی‌ های انجام‌ شده اکثر آنها، اسیدهای چرب کمتر از 2 درصد دارند و در واقع درحد استاندارد(داخلی) هستند.

وی یادآور شد: باوجود استاندارد بودن میزان اسید های چرب روغن‌ های خوراکی در بازار، معتقدم از بابت دید گاه تغذیه‌ای، باید میزان اسیدهای چرب روغن‌ های خوراکی کاهش یافته و به کمتر از یک درصد برسد.

حسینی گفت: بنابراین، بر اساس سیاست‌ های وزارت بهداشت -که ما نیز در کنار آنها کار می‌کنیم- باید بتوانیم میزان اسیدهای چرب را در روغن‌ های خوراکی دوباره کاهش دهیم.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: در دهه 80میزان ترانس اسید چرب 15 درصد بود که اکنون به 2 درصد رسیده است و روند کاهش ادامه دارد؛ اما باید به سمت اسیدهای چرب یک درصد برویم.

وی تصریح کرد: با یک برنامه‌ریزی و با در نظر گرفتن توانمندی‌های صنایع لازم است که به سمت تولید روغن‌های با اسید چرب کمتر از یک در صد حرکت کنیم تا خیالمان از اسیدهای چرب ترانس، راحت شود.

حسینی افزود: در فرآورده خامه قنادی میزان اسیدهای چرب هنوز روی 5 درصد است که در تولید آنها نیز با استفاده از تکنولوژی روز، باید به اسیدهای چرب کمتری برسیم.

وی اظهار داشت: روش‌های فرمولاسیونی در دنیا مطرح است که میزان اسیدهای چرب کمتری دارند که صنایع ما نیز باید به آن سمت بروند؛ که فعالیت‌ های نیز در این زمینه آغاز شده است.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: این فرآورده که با مصرف در شیرینی، شکلات و فرآورده‌های آردی در سبد مصرف خانوار قرار می‌گیرد، استاندارد 5 برای آن بالا به نظر می‌رسد.

وی گفت: میزان اسیدهای چرب ترانس روغن‌ های خوراکی در کشورهای اروپایی شمالی از ما کمتر بوده و به صفر نزدیک است، هرچند که این رقم در برخی کشورها مانند ما بوده یا بیشتر است .



خبرگزاری تسنیم