قیمت خرید حمایتی شیر باید افزایش یابد

  • 1397/05/17
  • 705 بازدید

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی: برای حمایت از دامداران بویژه دامداری‌های خرد باید بهای بیشتر و منصفانه تری برای خرید شیر پرداخت شود.

حسن شیرزاد در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی در طرح حمایتی شیر را با قیمت هر کیلو 1440 تومان بصورت علی الحساب از دامداران خریداری می کند افزود: معتقدم اگر بخواهیم از دامداران حمایت کنیم باید رقم بسیار بیشتری پرداخت کنیم.

وی تاکید کرد: این سازمان خود را موظف به حمایت از دامداران می داند و از اجرای برنامه های حمایتی استقبال می کنیم.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: حضور این سازمان در بازار و خرید حمایتی شیرخام نه تنها به نفع دامداران است بلکه به تعادل بازار مواد لبنی و شرایط مطلوب برای کارخانجات لبنی نیز کمک می کند.

شیرزاد افزود: سازمان مرکزی تعاون روستایی فقط در 2 تا 3 درصد بازار شیر حضور دارد و 97 درصد بازار از دست این سازمان خارج است اما این حضور سبب ثبات بازار شیر شده است.

وی گفت: شیر خریداری شده بصورت شیرخشک در بورس کالا به فروش می رسد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: به کارخانجات لبنی اطمینان می دهم که 2 تا 3 درصد سهم قابل توجهی است و اختلالی در روند صادرات و بازار شیر ایجاد نمی کند.

تجار زعفران یارانه های حمایتی دریافت می کنند

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از اختصاص یارانه و مشوق های حمایتی صادراتی به بازرگانان زعفران خبر داد.

حسین شیرزاد در مصاحبه با اشاره به اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی 67 و 7 دهم تن زعفران را به صورت توافقی خریداری کرده است افزود: 30 تن از این میزان صادر و 29 تن نیز با ضمانت نامه های بانکی به صورت نقدی در بورس کالا فروخته شد.

وی گفت:​ خرید توافقی زعفران به منظور حمایت از تولید کنندگان خرد در مناطق روستایی انجام شد و این روند با توجه به توسعه زیرکشت زعفران به ویژه در مناطق روستایی ادامه دارد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از تدوین سازوکارهای جدید برای خرید توافقی زعفران خبر داد و افزود: در بخش صادرات با همکاری شرکت های تخصصی صادرات زعفران و تولید کنندگان سنتی و مدرن این محصول برندسازی از محورهای برنامه حمایتی است که در این زمینه اتحادیه های مرکزی کشاورزی بخشی از اجرای طرح را برعهده دارند.

شیرزاد تأکید کرد: با همکاری تولید کنندگان و صادرکنندگان زعفران این نقص تاریخی را در این محصول برای همیشه رفع خواهیم کرد و زعفران ایران را با برند مشخصی به بازارهای صادراتی عرضه می کنیم.

وی گفت:​ هم اکنون برندهای بسیار قوی در بازار داخلی فعال اند و امیدواریم بتوانند با عرضه برند مشخصی سهم قابل توجهی از بازارهای صادراتی را بدست بیاورند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود: میزان صادرات زعفران 205 تن پیش بینی شده بود که بیش از 90 درصد این میزان صادر شده است.
شیرزاد درباره مشکلات بازار صادراتی زعفران گفت:​ بخشی از مشکلات بازار زعفران به علت ساختارهایی است که در بازارهای منطقه ای و در پی اجرای سیاست های تعرفه ای از سوی برخی کشورها تحمیل شده است درحال حاضر این مسائل را پیگیری و رفع خواهیم کرد.

وی ابراز امیدواری کرد: مشکلات نقل و انتقالات مالی رفع شود و بازار صادراتی خوبی را تجربه کنیم.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی از اختصاص یارانه و مشوق های صادراتی به تجار بازار زعفران خبر داد و افزود:​برای حمایت از بازرگانان، فعالان و بازارسازان محصول زعفران تلاش می کنیم و در آینده کارگزاران تخصصی را در بازارهای معاملاتی بورس فعال خواهیم کرد.



خبرگزاری صدا وسیما