تاجران روسی در حال خرید کنسروها و رب‌های ایرانی

  • 1397/07/02
  • 789 بازدید

رئیس کانون صنایع غذایی ایران گفت: در بازار دو نوع رب داریم؛ یکی رب امسالی و دیگری اسپ‌ تیک یا پارسالی که بیشتر برای تنظیم بازار و درست کردن سس به کار می‌رود اما با کاهش ارزش پول ایران، تاجران افغانستان و روسیه این محصول را خریداری کردند.

علی شریعتی در گفت‌ وگو درباره گرانی گوجه‌ فرنگی و برخی اقلام تره‌ بار و تاثیر آن روی صنایع تبدیلی و کنسروجات گفت: «وقتی در بازار دخالت کنیم و نگذاریم نظام عرضه و تقاضا بازار را کنترل کند و به جای آن با صدور بخشنامه و ممنوعیت یا آزاد کردن صادرات بخواهیم بازار را تنظیم کنیم، در نهایت این نوسانات را شاهد خواهیم بود.»

رئیس کانون صنایع غذایی ایران اظهار داشت: با توجه به قیمت ارز، تولید کنندگان تمایل دارند تولیدات خود را صادر کنند؛ هر چند با قوانین جدید ارزی و اخذ تعهد نامه از صادرکنندگان شاهد قاچاق معکوس هستیم و این‌ بار از ایران، تره‌بار، رب‌ گوجه و انواع کنسروها به صورت غارت‌وار به خارج از کشور انتقال پیدا می‌کنند. فروش نمایندگی‌ های استان‌های مرزی در چند هفته اخیر چند برابر شده است اما نظارت کافی روی آنها و این که آیا این ارز برمی‌گردد یا خیر، وجود ندارد. این الزام تعهد برای صادرات به افغانستان و عراق سبب شده که کارت‌ های بازرگانی یک روزه دوباره فعال شوند. تا پیش از این از این کارت‌ها برای واردات خودرو استفاده می‌شد اما الان برای تعهد ارزی استفاده می‌شود.

او درباره افزایش قیمت رب گوجه فرنگی گفت: این محصول یکی از صنایع غذایی پر مصرف در ایران است؛ ضمن آن که بازار صادراتی خوبی دارد. در ماه‌های اخیر به دلیل کم‌ آبی و سخت‌ گیری در استفاده از چاه‌ها زمینه گوجه صنعتی کم شده و گوجه مرغوب نیز صادر می‌شود. نکته بعدی بالا رفتن قیمت مواد بسته‌ بندی است؛ به طور مثال درب قوطی که آسان باز می‌شود تا پیش از این ۱۰۰ تومان قیمت داشت الان ۸۰۰ تومان شده است. این افزایش به حدی بوده که برخی از تولید کنندگان به سمت استفاده از بسته‌ بندی شیشه‌ای بروند.

عضو اتاق بازرگانی افزود: در بازار دو نوع رب داریم؛ یکی رب امسالی و دیگری اسپ تیک یا پارسالی که بیشتر برای تنظیم بازار و درست کردن سس به کار می‌رود اما با کاهش ارزش پول کشورمان تاجران افغانستان و روسیه مقدار زیادی از این محصول را خریداری کردند. دلیل عمده افزایش قیمت مواد غذایی و کنسروها به خاطر بالا رفتن هزینه بسته‌ بندی و تحریم است که تغییر قوطی نوشابه‌ ها و بلندتر شدن آن به خاطر عدم فروش قوطی‌های قبلی به کارخانه‌های ایرانی است.

وی ادامه داد: در بحث مواد اولیه داخلی که پتروشیمی‌ ها تامین‌ کننده آن هستند علاوه بر افزایش قیمت پلی‌اتیلن و پلی‌ پروپلین کمبود آن در بازار سبب شده که تولید کننده نتواند قیمت تمام شده را محاسبه کند و حتی برای تولید خود برنامه‌ ریزی انجام دهد. مساله‌ای که امروز تاجران را اذیت می‌کند نرخ ارز نیست بلکه نوسان و هیجان بازار است که تجارت را زمین زده است.



خبرگزاری تی نیوز