تشریح دلایل افزایش سه مرحلهای قیمت مرغ
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران گفته، متاسفانه در هفتههای اخیر شاهد نوسانات قیمت مرغ گرم هستیم و این گونه افزایش قیمت پذیرفتنی نیست.
به گزارش ایسنا، مهدی گلچوب در جلسه تنظیم بازار مازندران با تصریح بر اینکه با وجود اینکه قیمت نهادهها تغییر نیافت اما قیمت مرغ در سه مرحله تغییر پیدا کرد، توضیح داد: قیمت های اعلام شده توسط مسوولین واقعی و بر اساس واقعیت بازار باشد و در گزارش های ارسالی نباید تفاوت قیمت وجود نداشته باشد چراکه مبنای قیمت آن چیزی است که مردم در بازار احساس میکنند.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که شاهد کاهش قیمت مرغ بودیم، مرغداران خواهان این بودند قیمت نهادهها کاهش پیدا کند و در اختیار آنان قرار گیرد و هزینه های مرغداران پرداخت شود و اکنون انتظار داریم این موضوع برعکس شود و اتحادیهها و مرغداران به کمک بازار بیایند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران اظهار کرد: سهم مازندران از محل ذخیره استراتژیک تنظیم بازار افزایش یابد و ذخایر تنظیم بازار و استراتژیک تقویت شود تا مردم در ایام پایانی سال دچار مشکل نشوند.
وی از تدوین بسته تنظیم بازار شب عید ویژه استان مازندران خبر داد و گفت: برای این کار باید کمیتهای با مسئولیت سازمان صمت و مشارکت دستگاههای مرتبط شامل جهاد کشاورزی، تعزیرات، غله و پشتیبانی امور دام تشکیل شود.
گلوب با بیان اینکه امیدآفرینی یکی از شعارهای محوری استاندار مازندران است و در این راستا باید آنچه را که در حوزه تنظیم بازار اتفاق میافتد مردم احساس کنند، ادامه داد: از سوی دستگاه های مربوطه آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی در بازار بررسی و کنترل شود.
این مسئول با تاکید بر اینکه تعزیزات حکومتی باید برخوردهای جدیتری نسبت به تخلفات در بازار داشته باشد، خاطرنشان کرد: گرانی با گران فروشی متفاوت بوده و آنچه که مدنظر است برخورد با گران فروشی و متخلفین است.
مصطفی ابراهیمی مدیرکل پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی مازندران در این زمینه گفت: در مازندران تولید ما مازاد بر نیاز است به گونهای که 50 درصد تولید مرغ در استان مازاد بر نیاز است و اگر کمبودی را در کشور شاهد هستیم باید مجموعه کشور را مورد رصد قرار دهیم.
وی با بیان اینکه سه ماه نخست امسال میزان تولید جوجه ریزی 14 درصد بیشتر از سه ماه مدت مشابه سال گذشته بود، تصریح کرد: برای کنترل قیمت ها، 7000 تن مرغ مازاد را خریداری و ذخیرهسازی کردیم.
وی اضافه کرد: سه ماه دوم امسال به دلیل اعتراض کامیون داران، اختلالی در حمل و نقل نهادهها اتفاق افتاد که سبب شد تولید گوشت سفید و جوجه ریزی کاهش 16.7 درصدی پیدا کند و کمبود جوجه ریزی سبب کمبود تولید شد اما با وجود این همه کمبود باز هم 50 درصد مازاد نیاز استان را داریم. مهرماه امسال کمترین میزان جوجه ریزی را در واحدهای تولیدی شاهد بودیم.
ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون 1585 تن مرغ منجمد وارد بازار شد تا بازار تنظیم شود، افزود: 75 هزار تن نهاده با قیمت دولتی در استان توزیع شد تا قیمت مرغ تولیدی کاهش یابد اما این امر حاصل نشد.
عزیزاله شهیدیفر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در جلسه تنظیم بازار با اشاره به اینکه تشکل ها، تولید کنندگان و واردکنندگان نهایت همکاری را داشته باشند تا به مردم سختی و فشار مضاعف وارد نشود، اظهار کرد: انتظار مردم این است با توجه به اینکه مازندران قطب تولید طیور در کشور است قیمت مرغ در استان کمتر از سایر استانها باشد و تسهیلات خاصی برای این خطه در نظر گرفته شود و قیمت مناسب تر باشد.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای نظارتی و تعزیراتی با جدیت بیشتری نسبت به مقابله با گرانفروشی اقدام کنند، ادامه داد: تولید کنندگان به صورت توافقی به نفع مردم و بازار تلاش کنند تا شرایط عادی به جامعه برگردد و اوضاع آرام شود. باید 20 درصد تولید گوشت مرغ استان توسط تولید کنندگان به ستاد تنظیم بازار برای کنترل بازار اختصاص یابد.
شهیدی فر با بیان اینکه تا 48 ساعت آینده با هماهنگی فرمانداران و با نصب بنر، مراکز عرضه مرغ گرم با قیمت مصوب، تعیین و با هماهنگی جهاد کشاورزی و سازمان صمت به پشتیبانی امور دام معرفی شوند، یادآور شد: قیمت مرغ گرم 10 هزار و 500 تومان اعلام شده که از صبح امروز دوشنبه 17 دی ماه توزیع گوشت سفید در استان آغاز شده است.
وی تصریح کرد: نهادهای نظارتی نسبت به نظارت محسوس و غیرمحسوس اقدام کنند تا بازار به سمت تعادل پیش رود.