50 درصد مصرف کارخانه‌های تولید تن ماهی، وارداتی است

  • 1398/02/18
  • 720 بازدید

دبیر انجمن تولید کنندگان کنسرو ایران گفت: صیادان هنگامی که فهمیدند دیگر ارز دولتی به ماهی داده نمی‌شود و واردکنندگان دیگر اقدام به واردات نمی‌کنند قیمت خود را به صورت پلکانی افزایش دادند به طوری که هر هفته ما شاهد یک قیمت هستیم.

سید محمد میررضوی در خصوص افزایش قیمت کنسرو تن ماهی گفت: علت افزایش این کالا به دلیل بالا رفتن قیمت ماهی است که ما این موضوع را هفته‌ ها قبل به دولت و وزارتخانه‌ های جهاد و صمت اطلاع داده بودیم اما آقایان تصمیم گرفتند به سیاست خود ادامه دهند و در نتیجه شاهد افزایش چند صد درصدی قیمت کنسرو تن ماهی بودیم.

دبیر انجمن تولید کنندگان کنسرو ایران ادامه داد: تا پیش از این قیمت ماهی وارداتی با دلار 4200 تومانی محاسبه می‌شد اما اکنون دیگر این کالا جزو ردیف یک نیست و باید برای واردات، ارز نیمایی تهیه شود که در ظاهر قیمت آن 9 هزار تومان است. در نهایت با هزینه‌ های دور زدن تحریم و تبدیل ارز قیمت آن 12 هزار تومان می‌شود آن هم در صورتی که ارز توسط بانک مرکزی به واردکنندگان تخصیص داده شود.

وی افزود: ما قبل از عید به وزارت صنایع نامه نوشتیم که در صورت حذف ماهی از ردیف یک، قیمت آن بیش از دو برابر خواهد شد ما هفته قبل هر کیلو ماهی را از صیاد 18 هزار تومان می‌خریدیم اما امروز قیمت آن 22 هزار تومان شده است و این روند افزایشی همچنان ادامه خواهد داشت.

رضوی در خصوص علت گران شدن ماهی داخلی گفت: صیادان هنگامی که فهمیدند دیگر ارز دولتی به ماهی داده نمی‌شود و واردکنندگان دیگر اقدام به واردات نمی‌کنند قیمت خود را به صورت پلکانی افزایش دادند به طوری که هر هفته ما شاهد یک قیمت هستیم تا پیش از این ما هر ماهی را کیلویی هشت هزار تومان می‌ خریدیم اما به محض باخبر شدن صیادان از عدم واردات قیمت آن 14 هزار تومان شد هفته بعد از آن 18 و اکنون 22 هزار تومان است و در صورت اینکه اقدام خاصی نشود هفته بعد باید منتظر قیمت 30 هزار تومانی باشیم البته رئیس انجمن به همراه آقای گلشادی معاون سازمان شیلات به سیستان و بلوچستان سفر کردند تا با رئیس اتحادیه صیادان صحبت کنند تا جلوی این افزایش قیمت گرفته شود.

وی تصریح کرد: این در حالی است که از 14 تا 15 روز دیگر فصل صید تمام می‌شود و صیادان از اقیانوس برمی‌گردند و تا مهرماه دیگر صیدی نخواهیم داشت. پس باید هر چه سریعتر تکلیف قیمت نهایی مشخص شود اما آن چیزی که واضح است این است که قیمت کاهش پیدا نخواهد کرد و کماکان کنسرو تن ماهی همان 16 هزار تومان خواهد بود. تمام تلاش ما این است که نگذاریم بیشتر از این قیمت آن افزایش پیدا نکند.

رضوی در خصوص سهم واردات در تامین ماهی کشور گفت: 50 درصد مصرف کارخانجات تولید تن ماهی وارداتی است که عمدتا از کره جنوبی، تایلند و اسپانیا وارد می‌شود که با تحریم‌ های اخیر این کشورها تغییر پیدا کرده و واردکننده از هر جا بتواند وارد می‌کند.

وی تصریح کرد: از بین 150 قلم کالای کنسروی که ما داریم تن ماهی از هیچ افزودنی استفاده نمی‌کند و خوراک قشر متوسط و ضعیف محسوب می‌شود اما با وضعیت فعلی با شدت گرفتن تحریم‌ ها و محدودیت واردات این کالا نیز از سفره بخش زیادی از مردم حذف خواهد شد.

رضوی گفت: با کاهش فروش فشار به تولید کنندگان و فعالان این صنف خواهد آمد اکنون یک واحد بزرگ تولیدی تن ماهی که با 500 نفر در چابهار مشغول به کار است تلاش می‌کنند تا نیروهای خود را تعدیل نکنند اما این مقاومت تا جایی جواب می‌دهد و اگر تغییری حاصل نشود مجبور به کاهش کارگران خواهد بود تنها راه نجات واحدهای تولیدی و کاهش فشار به مصرف‌ کننده بازگشت ماهی به ردیف یک و اعطای ارز 4200 تومانی است!



خبرگزاری ایلنا