کشت ۷۰ گونه گیاه دارویی در ۳۱ استان
اصلاح، احیا و توسعه ۹.۶ میلیون هکتار اراضی مرتعی در برنامه ششم توسعه هدف گذاری شده که بخشی از آن به توسعه کشت گیاهان دارویی اختصاص خواهد یافت.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اعلام این مطلب افزود: با توجه به بارندگی های چند ماه اخیر، توسعه گیاهان دارویی را در ۱۱۲ هزار هکتار از اراضی مرتعی در سال ۹۸ پیش بینی میکنیم.
ترحم بهزاد با بیان اینکه سال گذشته از محل اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی به سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، مبلغ ۶۰ میلیارد تومانی به دفتر فنی مرتع تخصیص یافت، اظهار کرد: با بخشی از این اعتبار در سال ۹۷ در سطح ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۵ هزار هکتار مرتع، کشت گیاهان دارویی توسعه یافت.
وی درباره گونه های گیاهان دارویی تصریح کرد: ما طبقه بندی و قطب بندی گونه های مختلف گیاهان دارویی را برای مراتع ۳۱ استان کشور انجام دادهایم.
بهزاد ادامه داد: در اراضی مرتعی این ۳۱ استان قرار است ۷۰ گونه گیاه دارویی با توجه به شرایط اقلیمی آنها کشت شود.
وی به انعقاد تفاهمنامه مشترک میان دفتر فنی مرتع سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، کانون سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی مرتع داران ایران، اتحادیه سراسری تعاونی های منابع طبیعی، آبخیزداری و کشاورزی کشور و اتحادیه صادرکنندگان گیاهان دارویی و فرآورده های غذایی ایران اشاره کرد و گفت: با امضای این تفاهمنامه طرفین ملزم شدند حداکثر تلاش خود را برای رفع مشکلات گیاهان دارویی، صادرات و تجاری سازی این محصولات در راستای تحقق برنامه ششم توسعه انجام دهند.
مدیرکل دفتر فنی مرتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور توسعه رویشگاه های گونه های مرتعی دارای ارزش ژنتیکی، اقتصادی، زیست محیطی برای حفظ آب و خاک کشور، حفظ و گسترش ذخایر ژنتیک و توسعه آن، به فعل درآوردن استعدادهای بالقوه موجود در رویشگاه های واجد محصولات با ارزش با هدف ایجاد فرصت های شغلی، تقویت معیشت و اقتصاد مجریان، صاحبان عرف و بهره برداران ساکن مناطق مرتعی و افزایش صادرات را از اهداف پروژه های این سازمان در حوزه گیاهان دارویی عنوان کرد.