ایران در تولید طلای سفید خودکفا می‌شود

  • 1398/04/30
  • 732 بازدید

مجری طرح پنبه کشور اعلام کرد: ایران تا سال 1404 در تولید پنبه خودکفا می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ابراهیم هزارجریبی در گفت‌ وگو اعلام کرد: ایران تا 6 سال دیگر در تولید طلای سفید خودکفا می‌شود.

ایران در دهه‌ 50 در تولید پنبه خودکفا بود و در سال 1354 بزرگترین صادر کننده این محصول بودیم اما پس از آن تولید پنبه روند نزولی پیدا کرد.

مجری طرح پنبه کشورگفت:«کشورهای تولید کننده بزرگ پنبه در جهان تصمیم گرفته‌اند دیگر الیاف خام پنبه را نفروشند و در صنایع نساجی خودشان فرآوری می‌کنند بنابراین خودکفایی در تولید پنبه از این لحاظ بسیار بااهمیت است چرا که احتمال دارد در سال‌های آتی دسترسی به واردات این محصول نداشته باشیم.»

مجری طرح پنبه کشور با بیان اینکه 50 درصد نیاز صنایع نساجی از تولید داخل تأمین می‌شود، گفت: برنامه ما این است تا 6 سال دیگر با افزایش سطح زیرکشت و بالا بردن عملکرد محصول 50 درصد بقیه را هم در داخل کشور تأمین می‌کنیم.
رشد 23 درصدی کشت پنبه در سال جاری

به گفته هزارجریبی، در سال جاری برنامه تولید کشت پنبه 82 هزار هکتار در کشور بوده که به میزان 86 هزار و 880 هکتار کشت شده است و این رقم نسبت به سال گذشته رشد 23 درصدی دارد.

وی استان‌های خراسان رضوی، گلستان، فارس، اردبیل، خراسان جنوبی و خراسان شمالی را از عمده استان‌های تولید کننده پنبه در کشور عنوان کرد و گفت: کشت این محصول در ابتدای بهار و برداشت آن از اوایل شهریور آغاز می‌شود.

مجری طرح پنبه کشور گفت: به دلیل محدودیت آب افزایش سطح زیرکشت محدود انجام می‌شود بنابراین باید بتوانیم با بالا بردن راندمان مصرف آب پنبه بیشتری کشت کنیم در این راستا حمایت‌هایی هم از سوی دولت برای رسیدن به این هدف انجام می‌شود.

به گفته هزار جریبی، حمایت دولت از پنبه‌کاران در دو بخش عمومی و خاص انجام می‌شود که در بخش اول ارائه یارانه، کود، بذر، خدمات عمومی و همچنین برگزاری دوره‌ های آموزشی قرار گرفته است و در بخش خاص هم حمایت از کشت نشایی، برداشت مکانیزه، آبیاری مکانیزه و تسهیلات یارانه‌دار قرار دارد. مکانیزاسیون برداشت مانع اصلی تولید پنبه

وی با بیان اینکه اکنون در بخش برداشت پنبه مکانیزاسیون واقعی وجود ندارد، گفت: به دلیل اینکه سطح مزارع کوچک هستند استفاده از کمباین‌های برداشت کمتر امکانپذیر است.

مجری طرح پنبه کشور در عین حال، گفت: مراحل کاشت و داشت محصول پنبه با مکانیزاسیون قابل قبولی انجام می‌شود.

هزارجریبی با بیان اینکه با توسعه مکانیزاسیون می‌‌توان هزینه‌ها را کاهش داد، گفت: در این زمینه تلاش می‌کنیم تا آموزش‌های استفاده از کمباین، استفاده از هورمون‌های تنظیم‌ کننده رشد و همچنین واردات برخی کمباین‌های جدید و ترویج استفاده از کمباین‌ ها، هزینه‌ های تولید کنندگان پنبه را کاهش و در حقیقت حاشیه سود آنها را افزایش دهیم.

*امسال خرید تضمینی پنبه وجود نخواهد داشت

مجری طرح پنبه کشور قیمت خرید تضمینی پنبه را 3612 تومان در هر کیلوگرم عنوان کرد و گفت: به دلیل رونق بازار این محصول سال گذشته خرید تضمینی انجام نشد و پیش‌ بینی می‌شود که در سال جاری هم خرید تضمینی از سوی دولت انجام نشود.



خبرگزاری فارس