استانداردسازی محصولات دانش بنیان به ۱۲ استان کشور راه یافت

  • 1398/05/16
  • 551 بازدید

یکی از سیاست های توسعه بازار محصولات و خدمات دانش بنیان و افزایش تقاضای محصولات و خدمات آنها در بازار هدف، استاندارد سازی محصولات و خدمات دانش‌ بنیان است زیرا استاندارد سازی علاوه بر افزایش تقاضا برای خرید کالای باکیفیت، سبب رشد صادرات می شود.

این در حالیست که معاون علمی فناوری ریاست جمهوری معتقد است، شرکت‌ های دانش‌ بنیان داخلی باید بتوانند منطبق بر استانداردهای بین المللی در بازارهای داخلی و جهانی حضور پیدا کنند.

در همین راستا ، نشست تخصصی تبیین روند اجرای نظام استانداردسازی محصولات دانش بنیان به منظور اجرای طرح استانداردسازی محصولات فناورانه و دانش بنیان در ۱۲ استان صنعتی کشور با حضور معاون ارزیابی کیفیت و مدیران کل استاندارد و روسای پارک های علم و فناوری استان های صنعتی کشور در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

در ابتدای این نشست، پیمان صالحی، معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری به تبیین سیاست‌ ها و برنامه‌ های این معاونت در زمینه استانداردسازی به عنوان تسهیل گر تجاری سازی محصولات و خدمات دانش بنیان پرداخت و گفت: هویت بخشی به کالای ایرانی با استانداردسازی محصولات دانش بنیان محقق خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۳۴ محصول دانش بنیان در استان تهران، گواهی محصول دانش بنیان را اخذ کرده‌اند افزود: با اجرای این طرح در ۱۲ استان دیگر سعی داریم محصولات دانش بنیان در جریان استانداردسازی قرار گیرد .

وی هم افزایی بین ادارات کل استاندارد استان ها و پارک های علم و فناوری را در اجرای این طرح ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد: با این هم افزایی بتوانیم چرخ های اقتصادی محصولات دانش بنیان را به عنوان مولد اقتصادی با شتاب بیشتری به حرکت درآوریم .

استاندارد می تواند علم را در جامعه جاری سازد

مسلم بیات معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در این نشست تخصصی، سیاست‌ های کلی اقتصاد مقاومتی را زمینه اصلی برای شکل‌ گیری نظام استانداردسازی محصولات دانش بنیان دانست و گفت: اگر علم و دانش در بستر صنعت و خدمات کشور جاری و ساری شود جامعه از مواهب دانش و نوآوری برخوردار خواهد شد .

وی سپس به تبیین سیاست‌ ها و برنامه‌ های سازمان ملی استاندارد ایران در زمینه صدور گواهینامه انطباق و محصول پرداخت و تاکید کرد : استانداردها می‌توانند به عنوان ابزاری کلیدی، علم را در جامعه جاری سازد.

استانداردها پیش نیاز نوآوری و خلاقیت

محمد صاحبکار خراسانی، رئیس امور شرکتها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در ادامه این مراسم به معرفی خدمات حمایتی از شرکت‌ های دانش بنیان پرداخت و گفت: تاکنون ۴ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان تاییدیه دانش بنیان را اخذ کرده‌اند.

وی نیز بر هم افزایی و تعامل بین پارک‌های علم و فناوری و ادارات کل استاندارد استانها تاکید کرد و افزود:عمده فعالیت ما در روند اجرای نظام استانداردسازی محصولات دانش بنیان، بهبود فضای کسب و کار است.

در ادامه مراسم از مدیر کل و کارکنان استاندارد استان تهران در اجرای موفق مرحله نخست نظام استانداردسازی محصولات دانش‌بنیان که منجر به صدور ۳۴ گواهی محصولات دانش بنیان شد تقدیر به عمل آمد.

در همین برنامه مدیران عامل شرکت‌های ایران دلکو، زیست راه دانش و فرافن سلامت پایدار موفق به اخذ گواهی استاندارد شدند.

در ادامه ، فرآیند اجرایی صدور گواهینامه انطباق و محصول توسط مریم ملونی، مدیرکل دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت نوآوری و تجاری‌سازی فناوری و پرویز درویش، مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد ایران تشریح و تبیین شد.



سامانه اطلاع رسانی استاندارد ایران