پیش بینی افزایش تولید روغن زیتون / بی نیازی کشور از واردات زیتون
رئیس شورای ملی زیتون گفت: در سال جاری کشور از واردات میوه زیتون کاملا بی نیاز است همچنین درصورتی که نیاز زیتون کنسروی در بازار برآورده شود، تولید روغن زیتون نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت و از مرز ۷ هزار تن گذر میکند.
به گزارش خبرگزاری میزان مگس زیتون از جمله آفت هایی است که هر ساله از اواسط بهار تا نقطه اوج گرما در باغات زیتون کشور با آن مواجه هستیم.
این آفت در صورت شیوع بیش از حد، باعث خسارت غیر قابل جبران به میوه زیتون میشود و سطح تولیدات را تا حد زیادی از بین میبرد.
مبارزه با مگس زیتون از حیطه وظایف سازمان حفظ نباتات خارج است و این سازمان فقط وظیفه دارد تا روشهای مبارزه را به باغداران آموزش دهد، اما در سال جاری که این آفت شیوع بیشتری نسبت به سالهای گذشته داشته، این سازمان نیروهای خود را به یاری باغداران فرستاده است.
در همین راستا مهدی عباسی رئیس شورا ملی زیتون در گفت وگو با خبرگزاری میزان در خصوص شیوع مگس زیتون در باغات کشور اظهار کرد: از ابتدای سال به دلیل خنک بودن هوا فعالیت مگس های زیتون افزایش پیدا کرد و تخم گذاری آنها باعث شد تا در برخی از استانهای کشور شیوع بیشتری پیدا کنند.
وی در ادامه افزود: شیوع مگس زیتون تا حدود یک ماه گذشته بسیار افزایش پیدا کرده بود و وضعیت بحرانی را برای باغات زیتون پیش آورد، اما با گرم تر شدن هوا و اقداماتی که باغدارن انجام دادند، تاحد بسیار زیادی از این آفت نابود شدند.
رئیس شورا ملی زیتون تصریح کرد: در بازه زمانی اواسط بهار تا اواخر تیرماه شیوع مگس زیتون بین باغات به بالاترین حد خود رسیده بود تا حدی که امکان از بین رفتن بسیاری از باغات زیتون توسط باغداران پیش بینی میشد، اما به لطف خدا با گرم تر شدن هوا، ۸۰ درصد باغهای آلوده پاکسازی شدند.
عباسی خاطر نشان کرد: در سال جاری کشور از واردات میوه زیتون کاملا بی نیاز است همچنین درصورتی که نیاز زیتون کنسروی در بازار برآورده شود، تولید روغن زیتون نسبت به سال گذشته افزایش خواهد یافت و از مرز ۷ هزار تن گذر میکند.
وی با ذکر این مطلب که آفت مگس زیتون از سال ۸۳ توسط واردات میوه خام زیتون وارد کشور شد ادامه داد: حدود ۱۵ سال است که باغات زیتون ایران میزبان این آفت هستند.
رئیس شورا ملی زیتون عنوان کرد: پیشنهاد میشود که بحث مبارزه بیولوژیک در وزارت جهاد و سایر ارگانهای مربوطه مطرح شود تا از سالهای آینده به این روش با آفت مگس زیتون و دیگر آفت ها مبارزه شود تا مبارزه آسان و سریعتر انجام شود.
عباسی یادآور شد: آفت مگس زیتون از دسته آفت هایی است که با روش سمپاشی شیوع بیشتری پیدا میکنند و این روش مبارزه، آفت مگس زیتون را تشدید می بخشد، پس مبارزه بیولوژیک هرچه سریعتر باید در جلسات دولت مطرح شود و به باغداران آموزش داده شود.
وی اظهار کرد: سال گذشته انبارهای کنسرو زیتون خالی شد و در سال جاری میزان مشخصی از این محصول در انبارها ذخیره سازی و مابقی در بازار عرضه میشود به همین دلیل باوجود افزایش سطح تولیدات، قیمت ها کاهش نمی یابد.
طبق این گزارش رسیدگی به مشکلات کشاورزان و محصولات کشاورزی از اهمیت زیادی برخوردار است تا از این منابع استفاده صحیح شود، همچنین وضعیت اشتغال زایی و ارز آوری در کشور بهبود یابد.