تخلف کم فروشی برخی محصولات لبنی/استمرار بازرسی ها برای کنترل قیمت کالاها
بعد از اجرای سهمیه بندی بنزین به ازای هر ۸۰۰ بازرسی حدود ۱۵۰ معادل یک پنجم بازرسی ها، تخلف رخ داده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی در خصوص تشدید نظارت بر بازار تصریح کرد: سازمان تعزیرات بازرسی در بازار ندارد اما بازرسان اصناف ، سازمان حمایت و وزارت صمت در سطح بازار حضور دارند و پس از بررسی، گزارش تخلف تهیه میکنند به ما می فرستند و ما در خصوص تخلفات حکم صادر میکنیم.
او با اشاره به اینکه سازمان تعزیرات در بازار گشت های نظارتی دارد ادامه داد: تعداد گشت ها پس از اجرای سهمیه بندی بنزین ۴ برابر افزایش پیدا کرده ودر صورت نیاز بیشتر هم خواهد شد.
اسفنانی بیان کرد: در این مدت به ازای هر ۸۰۰ بازرسی حدود ۱۵۰معادل یک پنجم بازرسی ها، تخلف رخ داده است.
او ادامه داد:البته همه تخلف ها مربوط به گرانفروشی هم نیست. کم فروشی، نداشتن پروانه کسب و عدم صدور فاکتور از دیگر تخلفات صنفی است. عدم نصب قیمت عمده ترین تخلف بوده است.
اسفنانی در خصوص تخلفات حوزه لبنی و کم فروشی از لحاظ وزنی تصریح کرد: ۳۸ قلم کالای لبنیاتی داریم که شیر و پنیر و ماست مشمول قیمت گذاری الزامی است. این محصولات در برندهای مختلف نباید تفاوت فاحش قیمتی داشته باشند.
او ادامه داد: در مورد سایر کالاهای لبنی درست است که مشمول قیمت گذاری نیستند، اما قیمت ها باید مشخص باشد. کاهش وزن بستنی ها کاملا مشهود است و باید به این نوع تخلف رسیدگی شود.
احمدی معاون بازرسی سازمان حمایت در ادامه در خصوص نظارت از مبدا گفت: در طول سال نظارت بر مبادی تولید و واردات کالا که حلقه تامین کالا را تشکیل می دهد انجام می گیرد.
او ادامه داد: پس از اجرای سهمیه بندی بنزین ابلاغیه ای به همه صنوف ارائه شد که حق افزایش قیمت ندارند و بازرسان حمایت در کنار اتاق اصناف حتی واحدهای عمده را هم بازرسی کردیم.
احمدی در خصوص کم فروشی در برخی اقلام لبنی گفت: در جایی که از سازمان حمایت قیمت میگیرند وزن هم مشخص است، اما ما برای همه کالاها که قیمت گذاری نمیکنیم. همه واحدهای تولید شیر باید قیمت یکسانی داشته باشند.
او افزود: در این هفته ۲۸ هزار پرونده تشکیل شده نشان دهنده این است که تخلف صورت می گیرد.
در ادامه ابراهیمی نیا نایب رئیس اتاق اصناف گفت: اصناف گرانفروش نیستند و کاسب از گرانی لذت نمیبرد.
ابراهیمینیا با بیان اینکه در گشت تعزیرات نماینده اصناف هم حضور دارد، گفت: در روز گذشته ۸۵۰ بازرسی انجام شده است که نتیجه آن ۱۸۰ پرونده بوده است. صرفا این پروندهها مربوط به گرانفروشی نیست.
او تاکید کرد: کاسب واقعی به دنبال گردش پولی است و تلاش میکند خرید و فروش بیشتری صورت گیرد. برخی کالاهای اساسی تاریخ مصرف دارد و اصناف نمیتوانند کالای مصرفی و تاریخ مصرف دار را به بهانه گران شده انبار یا احتکار کند.
ابراهیمی نیا تعداد واحد صنفی در کشور را حدود سه میلیون و در تهران را بیش از ۴۰۰ هزار صنف اعلام کرد.
در ادامه میرزایی سخنگوی ستاد مشمولان حمایت معیشتی در ارتباط تلفنی تصریح کرد: تاکنون ۴ میلیون درخواست کننده یارانه معیشتی ثبت شده است که بر اساس تحقیقات ما برخی از آنها یارانه معیشتی دریافت کرده اند.
میرزایی با بیان اینکه دهک های بالای جامعه یارانه معیشتی نمیگیرند گفت: مجموع حقوق و دریافتی مالی خانواده برای دریافت یارانه معیشتی محاسبه میشود.
سخنگوی ستاد مشمولان حمایت معیشتی گفت: چنانچه تغییری در تعداد و ساختار خانواده صورت بگیرد از ابتدای دی ماه در دفاتر پلیس + ۱۰ اقدام به ثبت تغییرات کنند.
میزایی گفت: کسانی که خودروی بالای ۳۰۰ میلیونی داشته باشد یارانه معیشتی نمیگیرد.
در ادامه رضایی معاون شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در ارتباط تلفنی در خصوص سهمیه بنزین پیک های موتوری گفت: ما منتظریم پیمایش این گروه به وزارت نفت اطلاع داده شود تا شبیه تاکسی های اینترنتی مابه التفاوت نرخ بنزین به حساب های آنها واریز شود.
او درباره تاکسی های اینترنتی گفت: اختلاف مبلغ قیمت بنزین قبل و بعد از ۲۴ آبان به صورت هفتگی به حساب آنها واریز می شود.
رضایی تصریح کرد: سرویس مدارس هم باید در سامانه سپند ثبت نام کنند و ما منتظریم اطلاعات آنها از سوی وزارت نفت به ما اعلام شود.