نهادههای کشاورزی باید در گروه کالایی 2 قرار گیرند
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نهادهها 5 تا 7 درصد در قیمت تمام شده تولید کشاورزی نقش دارند، گفت: تأمین این نهادهها باید در گروه کالایی 2 قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد علی طهماسبی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی امروز با بیان اینکه نهادههای کشاورزی 5 تا 7 درصد قیمت تمام شده تولید را تشکیل می دهند، تأکید کرد: در اختصاص ارز این نهاده ها باید در گروه کالایی 2 قرار گیرند.
وی با تأکید به نقش نهاده ها در تولیدات کشاورزی، گفت: با توجه به تأثیر انواع نهاده ها مانند بذر، کود و سم در تولیدات بخش کشاورزی باید فضای رقابتی تولید ایجاد شود تا این نهاده ها با قیمت پایین تری در اختیار تولید کنندگان قرار گیرد.
طهماسبی همچنین به حمایت دولت از تأمین و اختصاص ارز برای این گروه کالا تأکید کرد و گفت: در صورتی که این نهاده ها به گروه کالایی 2 منتقل شوند، در تأمین نهادهه ا تسهیل خواهد شد.
به گزارش فارس، از زمانی که عباس کشاورز به عنوان سرپرست وزارت جهاد کشاورزی منصوب شده، سیاست خود را در زمینه اختصاص ارز، اختصاص ارز 4200 برای نهاده ها و ارز نیمایی برای محصول نهایی اعلام کرده است.
کشاورز معتقد است که اگر ارز دولتی به نهاده های واسط تخصیص یابد در قیمت تمام شده نهایی مؤثر خواهد شد، اما اگر ارز دولتی به محصول نهایی تخصیص یابد، باعث عدم شفافیت و گرانی کالاهای اساسی میشود.
طهماسبی در بخش دیگری از صحبت های خود سلامتی را در گرو غذای سالم عنوان کرد و گفت: به این جهت محصولات کشاورزی بسیار مهم است و با تأمین نهاده ها میتوان غذای سالم و در عین حال مغذی را تولید کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از تأمین مطلوب نهاده های کشاورزی خبر داد و گفت: کود کشاورزی نسبت به یک سال گذشته 29 درصد تولید بیشتری شده است، اما به این مفهوم نیست که کود در بخش کشاورزی بیشتر استفاده میشود. این افزایش تولید به دلیل بارندگی های مناسب و اصلاح روشهای کودپاشی است که تقاضا را بیشتر کرده است.
به گزارش فارس، به ازای یک کیلوگرم کوددهی تولید محصولات کشاورزی 9 برابر میشود، اما این کود باید به اندازهای باشد که باقی ماندهای در محصولات کشاورزی ایجاد نکند.
طهماسبی همچنین از رشد 45 درصدی برنامه تأمین کود در مقایسه با برنامه طولانی مدت عنوان کرد و گفت: یکی از عمده دلیل رشد محصولات کشاورزی تأمین بذر و کود مناسب است.
وی همچنین به سیاست های تغییر شیوه کاشت از بذر به نشا به منظور کاهش مصرف آب اشاره کرد و گفت: این روش ها میتواند تولید کشور را متحول کند، همچنین سیاست دیگر کشت گلخانهای و کاهش سموم پرخطر است.