استمرار ثبات قیمت مرغ در بازار/نرخ هر کیلو مرغ به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز قیمت هر کیلو مرغ آماده به طبخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان است.
عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۸۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خورده فروشی ها ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۲ هزار تومان است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: اگر چه قیمت مرغ در طول این هفته ثابت بوده، اما نسبت به هفته گذشته روند کاهش خود را حفظ کرده و همواره پیش بینی میشود این وضعیت تا پایان ماه به سبب نبود تقاضا استمرار یابد و از ابتدای ماه با واریز حقوقهای کارگری و کارمندی مجدد بازار رونق پیدا خواهد کرد.
حجت نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۹ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۰ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: بر اساس نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار قیمت کنونی مرغ بیانگر زیان ۱۴۰۰ تومانی مرغداران است.
این مقام مسئول متوسط قیمت هر قطعه جوجه ۱ روزه را ۴ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با توجه به نوسان نرخ جوجه ۱ روزه و عرضه بالاتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار تولید کنندگان بر مبنای قیمت تمام شده تولید در فروش هر کیلو مرغ ۲ هزار تومان متضرر هستند.
او افزود: طبق روال همه ساله افزایش تقاضا برای خرید جوجه از اواسط دی تا اوایل بهمن، دلیل اصلی نوسان قیمت جوجه ۱ روزه در بازار است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از عدم نظارت جدی در بازار نهادههای تولید گفت: با وجود آنکه قیمت جوجه ۱ روزه و سایر نهادههای دامی در نرخ تمام شده تولید تاثیر بسزایی دارد، اما متاسفانه نظارت موضوعی است که همواره مغفول مانده و نبود آن میتواند زیان مرغداران را افزایش دهد چرا که بر اساس عرضه جوجه ۱ روزه با بالاتر از قیمت مصوب رقمی حدود ۷۰۰ تومان به قیمت تمام شده تولید اضافه میشود که در صورت لحاظ نشدن آن در بلند مدت، این صنعت با چالش جدی مواجه میشود.
حجت ادامه داد: با توجه به آنکه همانند سایر محصولات کشاورزی برای مرغ یارانهای در نظر نگرفته ایم تا تولید کننده متحمل زیان نشود از این رو تداوم نوسان هزینهها و حجم بالای تولید مرغداران را با مشکلات متعددی مواجه میکند.
این مقام مسئول تولید ماهانه مرغ را ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن در کشور اعلام کرد و گفت: اگر شرکت پشتیبانی امور دام قرار باشد سالیانه حداکثر ۱۰۰ هزار تن مرغ از تولید کنندگان خریداری کند، این رقم تولید کمتر از ۱ ماه مرغداران است که به حال صنعت تفاوتی ندارد و تداوم زیان مرغداران از محل فروش میتواند برای صنعت کشنده باشد.
خرید تضمینی مرغ در حال انجام است
او درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی مرغ بیان کرد: افزایش هزینههای انجماد و سایر مسائل همچون بیمه، مالیات و.... موجب شده خرید تضمینی برای مرغداران جذابیتی نداشته باشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: پشتیبانی امور دام باید اقدام به خرید مرغ زنده از مرغداران کند چرا که به سبب افزایش هزینههای انجماد و خرید غیر مستقیم این موضوع تاثیری بر کاهش زیان تولید کنندگان و تعادل قیمت در بازار ندارد.
حجت از افزایش جوجه ریزی نسبت به دوره زمانی ماه قبل خبر داد و گفت: بنا بر برنامه ریزیهای صورت گرفته در دیماه ۱۳۰ میلیون قطعه و بهمن ۱۴۰ میلیون قطعه، جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت میگیرد که بدین ترتیب حداقل ۲۲۰ هزار تن مرغ وارد بازار میشود که با احتساب مصرف داخل کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم.
او تولید سالیانه مرغ را ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با توجه به پتانسیل بالای تولید و احتساب سرانه مصرف ۲۶ کیلو به ازای هر نفر بخشی از تولید مرغ کشور باید به بازارهای هدف صادر شود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی رقم فعلی مازاد تولید مرغ را ۲۰۰ تن اعلام کرد و گفت: این در حالی است که با استفاده حداکثری از ظرفیت تولید میزان مازاد به بیش از این رقم میرسد.
حجت با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم گفت: با توجه به شرایط فعلی تولید و برنامه ریزی صورت گرفته برای جوجه ریزی شب عید واردات مرغ به معنای نابودی صنعت است.
او ادامه داد: رصد از فروشگاه های سطح شهر نشان میدهد که به سبب ازدیاد جوجه ریزی و نبود کشش بازار واردات مرغ توجیهی ندارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان صادرات مرغ به بازارهای هدف را امری ضروری دانست و گفت: با توجه به شرایط فعلی تولید و برنامه ریزی برای جوجه ریزی در ایام پایانی سال نه تنها نیازی به واردات نداریم بلکه مسئولان ذی ربط باید تدابیری برای صادرات مرغ به بازارهای هدف بیندیشند.