سبزیجات نارنجی رنگ عامل مقابله با کرونا

  • 1398/12/19
  • 611 بازدید

یک دکترای تغذیه گفت: کسانیکه سبزیجات نارنجی رنگ مثل کدو زرد و هویج مصرف می‌کنند، خطر عفونت تنفسی در آن‌ها کمتر دیده می‌شود اما در مصرف سبزیجات بنفش رنگ مثل لبو و مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ مثل ماهی نیز برای مقابله این بیماری توصیه‌ های زیادی شده است.

به گزارش سلامت نیوز ،اکبر فاضل‌ تبار ملکشاه با بیان اینکه راه مقابله با ویروس کرونا در مرحله اول رعایت بهداشت فردی و جمعی است و هیچ ماده غذایی به تنهایی معجزه نمی‌کند، اظهار کرد: در مرحله بعد جلوگیری از تضعیف سیستم ایمنی با رعایت اصول تغذیه و ایمنی غذا باید سرلوحه همگان قرار گیرد.

وی تصریح کرد: بزودی راهنمای مبانی تغذیه پیشنهادی برای پیشگیری و درمان کرونا که توسط اساتید دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور زیر نظر وزارت بهداشت بر پایه مستندات مطالعات انجام شده تهیه و در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.

این دکترای تغذیه خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به بیماری کرونا مبتلا نشویم، مهمترین اصل رعایت بهداشت فردی بوده که بالاترین اولویت را به خود اختصاص داده است.

فاضل‌ تبار ملکشاه در خصوص تغذیه‌ های مناسب برای پیشگیری از بیماری کرونا گفت: مردم در این ایام غذا را به اندازه کافی میل کنند یعنی کالری دریافتی بدن نباید نسبت به نیاز هر فرد کم و یا زیاد شود.

وی بیان کرد: در این زمان به هیچ عنوان رژیم سخت غذایی توصیه نمی‌شود چرا که سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده، بدن را در مقابل این بیماری آسیب پذیر خواهد کرد.

این دکترای تغذیه تاکید کرد: براساس مطالعاتی که تاکنون در دنیا برای مقابله با بیماری‌های ویروسی و عفونی به دست آمده، این است که بعد از دریافت انرژی و پروتئین مورد نیاز توصیه می‌شود که منابع سبزیجات و میوه‌ جات به اندازه کافی برای مصرف دریافت شود یعنی مصرف روزی سه بار میوه و سه واحد سبزی را در برنامه‌ های غذایی روزانه خود داشته باشیم چراکه مصرف میوه و سبزی در روز می‌تواند بسیاری از آنتی اکسیدانت ها نظیر ویتامین C بدن را تامین کند.

فاضل‌تبار ملکشاه ادامه داد: کسانیکه سبزیجات نارنجی رنگ مثل کدو زرد و هویج مصرف می‌کنند، خطر عفونت تنفسی در آن‌ها کمتر دیده می‌شود همچنین در مصرف سبزی‌ها و میوه‌ های بنفش رنگ مانند چغندر ( لبو) و مصرف ماهی نیز به‌ علت نقش ضد التهابی اسیدهای چرب محتوی آن برای ارتقا سیستم ایمنی بدن توصیه‌ شده است.

وی افزود: در این روزها هیچ توصیه‌ای به مصرف مکمل‌ ها نیست، مگر براساس توصیه‌ های وزارت بهداشت برای سنین مختلف و یا افرادی که بواسطه آزمایش‌ های انجام شده سطح ویتامین D آن‌ها پایین است توصیه می‌شود برای مصرف آن با پزشک مربوطه مشورت کنند.

این دکترای تغذیه یادآور شد: مصرف مواد مغذی همچون ب۶، ب۱۲ در این روزها را می‌توان با دریافت منابع پروتیینی از طریق مصرف روزانه گوشت‌ ها و مغزها دریافت کرد اما با این وجود توصیه ما بر این است که از مصرف زیاد گوشت قرمز به‌علت وجود اسید چرب هاییکه بر سیستم ایمنی اثر منفی می‌گذارند خودداری شود.

فاضل‌ تبار ملکشاه با اشاره به اینکه بیشتر تاکید ما بر روی مصرف گوشت سفید مانند مرغ و ماهی می‌باشد، گفت: فیبرهای تخمیری در حبوبات و مصرف زردچوبه به علت داشتن آنتی اکسیدانت می‌توانند کمک کننده باشند.

وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا قبل از مصرف غذا، حتما بهداشت فردی و بهداشت غذایی در اولویت قرار گیرد.

این دکترای تغذیه تصریح کرد: آنچه در بهداشت مواد غذایی اهمیت دارد، شستشو و ضد عفونی کردن سبزیجات و میوه‌جات با آب و مواد ضد عفونی‌ کننده است.

فاضل‌ تبار ملکشاه با بیان اینکه آن غذاهایی که پخته می‌شوند برای مصرف هیچ مشکلی ندارند، یادآور شد: یکی از اقلام غذایی پرمصرف که باید در نظر بگیریم، نان‌های سنتی است که حمل آن از نانوایی به منزل ممکن است در تماس با پول و دست آلوده باشد بنابراین برای اطمینان خاطر بیشتر از سلامت کامل آن می‌توانیم قبل از مصرف، در توستر و یا دیگ گرم کنیم تا در صورت آلودگی احتمالی با ویروس ازبین برود.



سلامت نیوز