پیش بینی تولید ۱۳۰ هزار تن چای در سال جهش تولید/ سال پررونقی در پیش است

  • 1399/01/07
  • 777 بازدید

رییس سازمان چای کشور گفت: پیش بینی می‌شود در سال ۹۹ با افزایش حدود ۳ هزار تنی چای نسبت به سال ۹۸ روبرو شویم.

حبیب جهان ساز، رییس سازمان چای کشور در گفت‌ وگو با خبرگزاری میزان درباره آخرین وضعیت تولید چای در سال ۹۸ اظهار کرد: در سال ۹۸ تقریبا ۱۲۷ هزار و ۵۶۰ تن برگ سبز خریداری شده که نسبت به سال ۹۷ با افزایش ۱۱ درصدی روبرو شده است.

وی افزود: از چای سبز تولید در کشور بالغ بر ۲۸ هزار تن چای خشک تولید شده که نسبت به سال ۹۷ با رقم ۲۵ هزار تن بیش از سه هزار تن افزایش تولید در سال ۹۸ رقم خورده است.

جهان ساز خاطر نشان کرد: عمده محصول چای در سال ۹۸، جذب بازار‌های داخلی شده است و نسبت به سال‌ های اخیر وضعیت خرید و فروش چای داخلی به جهت اعتماد مصرف کننده داخلی به چای ایرانی افزایش پیدا کرده است.

رییس سازمان چای کشور بیان کرد: خوشبختانه چای داخلی در ایران طی مدت اخیر به خوبی شناخته شده است و از نظر سلامت و رقابتی که کارخانجات داخلی در کیفی سازی برگ سبز دارند به نظر می‌رسد راه خود را یافته‌اند و کیفی سازی باعث بازگشت اعتماد مردم به کیفیت چای داخلی شده است.

وی افزود: در برخی مواردکارخانجات چای به دلیل رقابتی که ایجاد شده چای داخلی را با قیمت بیشتری از نرخ تضمینی از چای کاران خریداری می‌کنند که این مورد انگیزه‌ای برای چای کاران ایجاد کرده تا عملیات برداشت را به موقع انجام دهند و عملیات به زراعی و به باغی را در اولویت قرار دهند.

جهان ساز گفت: در کارخانجات چای خرید برگ سبز کیفی از چایکاران رونق گرفته است که ما نیز توانستیم زمینه را برای کیفی سازی برگ سبز در سال آینده فراهم کنیم و تسهیلات ارزان قیمتی را در اختیار چایکاران قرار دهیم تا عملیات به زراعی به موقع انجام شود.

رییس سازمان چای کشور افزود: برای کارخانجات چای تسهیلاتی در نظرگرفته شد که تا الان بالغ بر ۴۸ میلیارد تومان تسهیلات به کارخانجات و چایکاران پرداخت شده که این تسهیلات کم بهره با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۴ ساله است.

جهان ساز بیان کرد: پس از حدود دو دهه که صنعت چای با رکود مواجه بود تقریبا برای اولین بار است که این صنعت توانست طی دو سال اخیر رضایت نسبی را در بین چایکاران ایجاد کند. در این بین واردات ارزان قیمت مشکلاتی را ایجاد کرده بود که با وجود حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات چای هنوز هم آثار آن موجود است وچای وارداتی در سال ۹۸ حدود ۷۰ درصد بیش از ۹۷ به کشور وارد شده است.

رییس سازمان چای کشور اظهار کرد: در بازار داخلی بهترین نوع چای ایرانی با قیمت حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان در خرده فروشی به فروش می‌رسد. اما کارخانجات به طور عمده هر کیلو چای را به طور متوسط حدودا کیلویی ۲۸ هزار تومان به فروش می‌رسانند. قیمت چای با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تا حدودی منطقی شده است و رغبتی برای کارخانجات ایجاد شده تا برای خرید چای داخلی اقدام کنند.

وی بیان کرد: سال ۹۸، با توجه به ۵ هزار هکتاری که عملیات به زراعی وبه باغی را انجام داده‌اند و بازگشت ۴۰۰ هکتار از باغات رها شده به چرخه تولید نشانه‌هایی از این است که سال ۹۹، سال پررونقی در تولید چای باشد.


جهان ساز در زمینه افزایش بهره وری در تولید چای گفت: باتوجه به افزایش ۳ برابری تسهیلات در سال ۹۸ عملیات به زراعی و به باغی با سرعت بیشتری انجام شد که این امر باعث افزایش عملکرد در واحد سطح می‌شود و کیفیت برگ سبز را تا حد قابل قبولی بالا می‌برد.


رییس سازمان چای کشور درباره برنامه‌ های پیش بینی شده برای توسعه صنعت چای در سال ۹۹ و تحقق شعار جهش تولید اظهار کرد: یک برنامه مدون ۵ ساله پیش رو است و از طرفی برای کاهش هزینه‌ های تولید تسهیلاتی برای خرید ماشین آلات هرس و برگ چین به چایکاران با سود ۳ درصد شده است که این امر هزینه‌ های تولید را برای چایکاران کاهش می‌دهد و در زمینه آبیاری تحت فشار نیز بالغ بر ۸۵ درصد کمک بلاعوض به چایکاران پرداخت شده است.

وی افزود: برای اولین بار نقشه حاصلخیزی خاک باغ‌های چای را استخراج کردیم و وضعیت خاک‌ها را از لحاظ حاصل خیزی و وجود عناصر مورد نیاز خاک برای انجام یک عملکرد نرمال مورد ارزیابی قرار دادیم که این امر به چایکاران نیز اطلاع رسانی شده است.

جهان ساز در ادامه با اشاره به سال جهش تولید و برنامه های سازمان چای کشور در راستای تحقق شعار سال تاکید کرد: پیش بینی می‌شود در سال ۹۹ حدود ۱۳۰ هزار تن برگ سبز برداشت شود که نسبت به سال ۹۸ حدود سه هزار تن بیشتر از سال ۹۸ خواهد بود.



خبرگزاری میزان