افزایش بیش از اندازه قیمت برنج و گندم در بازارهای جهانی/ کشورها ذخیره چهار ماه را داشته باشند

  • 1399/01/22
  • 627 بازدید

قیمت گندم در بازارهای جهانی به دلیل تأثیر کرونا به بیشتر میزان هفت سال گذشته رسید و گندم نیز رشد 15 درصدی داشته است و مدیر منطقه‌ای برنج آسیا هشدار داد کشورها باید حداقل نیازهای چهارماهه خود را ذخیره داشته باشند.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس ، ترس از کرونا و هجوم مردم برای خرید محصولات غذایی باعث شده قیمت محصولاتی مانند گندم و برنج در بازارهای جهانی افزایش یابد. واردکنندگان به منظور انبار و افزایش ذخایر خود حجم واردات را افزایش داده‌ اند در مقابل صادرکنندگان حجم صادرات خود را کاهش داده‌اند. عدم تناسب بین عرضه و تقاضا قیمت را در بازار تشدید کرده است.

شورای بین‌ المللی غلات با پیش‌ بینی رشد شدید تقاضا برای برنج و گندم اعلام کرد: قیمت برنج به بیشترین میزان 7 سال گذشته رسیده و قرارداد آتی گندم در بازارهای جهانی نیز از نیمه دوم مارس تاکنون 15درصد رشد کرده است.

همچنین اتحادیه صادرکنندگان برنج تایلند هم گزارش داده که قیمت برنج با 5 درصد شکستگی که به عنوان شاخص قیمت‌ گذاری صنعتی مطرح می‌شود در فاصله 25 مارس تا یک آوریل 12 درصد افزایش یافته است. آمارهای رویترز هم نشان می‌دهد که قیمت فعلی برنج بیشترین میزان از آوریل 2103 تاکنون را ثبت کرده است.

فیچ سلوشن اعلام کرده در حال حاضر وضعیت عرضه به دلیل تأثیر کوید 19 کاهش یافته و همچنین تقاضا را بیشتر کرده است. از سوی دیگر پیش‌ بینی شرایط آب و هوایی بد و نیز خشکسالی شدید در جنوب شرق آسیا و استرالیا هم شرایط را وخیم‌ تر کرده است.

قیمت برنج از اواخر سال 2019 شروع به رشد کرد چرا که شرایط خشکسالی شدید در تایلند حاکم بود از سوی دیگر تقاضا از سوی واردکنندگان آسیایی و افریقایی هم تشدید یافته بود. تایلند دومین کشور صادرکننده برنج پس از هند است و ویتنام در جایگاه سوم قرار گرفته است.

در حال حاضر در کشور هند بازرگانان و تجار انعقاد قراردادهای جدید خود را به دلیل کمبود نیروی کارگری و نیز اختلال در حمل‌ ونقل و لجستیک این کالا لغو کرده‌اند.

*شیوع کرونا بدترین زمان برای کشاورزان است

سماراندو ماهانتی، مدیر منطقه‌ای برنج آسیا در مرکز بین‌المللی پرو معتقد است که برخلاف دیگر بخش‌ ها در حال حاضر بخش کشاورزی از موقعیت زمانی شیوع کرونا آسیب می‌بیند چرا که در حال حاضر فصل کشت در بسیاری از مناطق و البته فصل برداشت در برخی مناطق دیگر است و شیوع کرونا که موجب اختلال در عملیات کشاورزی شده بیشتر این بخش را تهدید می‌کند.

وی همچنین توضیح داد که در شمال آمریکا، اروپا و چین بخش کشاورزی با کمبود نیروی کارگری و اختلال در خط عرضه و تأمین نهاده برای کشت بهاره مواجه شده است. «اگر این فصل کشت را از دست بدهیم هیچ محصولی برای تمام سال نخواهیم داشت».

اتحادیه‌ ها و سازمان‌ های غذایی به کشورها هشدار می‌دهند که تجارت آزاد داشته باشند.

وی افزود: هیچکس نمی‌تواند کشور دیگر را در این دوران چالش‌ زا به عدم تأمین مواد غذایی کشورش مقصر بداند اما کشورها باید بسیار مراقب باشند تا اقدامات و سیاست‌ های غیر ضرور را که باعث ایجاد رعب و وحشت در بازارهای جهانی شود بپرهیزند.

ماهانتی گفت: کشورها باید از شرایط تولید و ذخایر غلات کشورشان باخبر باشند که حداقل ذخیره چهار ماه را داشته باشند و این ذخایر غلات حتی اگر کشورش با محدودیت‌ های تجاری روبه‌ رو شد نیز نباید استفاده شود.



خبرگزاری فارس