سرما زدگی شدید باغهای شاهرود/ ۱۰۰ درصد محصولات خسارت دید
رئیس اداره جهاد کشاورزی شاهرود، گفت: سرمای شب گذشته برای سومین سال متوالی ۱۰۰ درصد محصولات باغی در شهرستان شاهرود را با خسارت سرمازدگی روبرو کرد.
علی اصغر حجی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه متأسفانه به دلیل سرمای شب گذشته همه مناطق کشاورزی شاهرود از دهملا تا کلاته خیج و بیارجمند خسارتهای مختلفی دیدند، بیان کرد: در درختانی نظیر زردآلو خسارت نزدیک به ۱۰۰ درصد گزارش میشود اما به دلیل شدت بحران سایر درختان نظیر هلو، بادام، انگور، پسته و حتی برخی زراعت نظیر چغندر، جو و گندم نیز متأثر از این موج سرمازدگی شدند.
وی بابیان اینکه درختان میوه شاهرود به طور ۱۰۰ درصدی خسارت دیدند، ابراز داشت: تنها در منطقه تاش هنوز گل ها باز نشده از این سرما کمتر اثر پذیرفتند اما در بقیه نقاط شهرستان گزارشها حاکی از شوک بزرگ در بخش کشاورزی و خسارات سنگین است.
سرما شدید بود.
رئیس جهاد کشاورزی شاهرود بیان کرد: با توجه به اینکه سال قبل سرمازدگی را در پنجم اردیبهشت ماه شاهد بودیم، احتمال تداوم سرما تا پایان فروردین و اوایل اردیبهشت ماه ۹۹ نیز وجود دارد البته باید گفت چنین سرمایی هم بی سابقه بوده است.
حجی با بیان اینکه سال گذشته شش ساعت سرمای زیر صفر درجه و در سال جاری ۱۴ ساعت دمای زیر صفر سبب یخ زدگی محصولات شد، بیان کرد: ارائه آموزشهای لازم به بهره برداران، به کار بردن وسایل گرمایشی، تکنیک ها و تکنولوژیها تنها برای سرمای دو الی سه درجه زیر صفر در شاهرود پاسخگو است و برای شرایطی که دمای هوا هفت درجه زیر صفر میشود هیچ کدام از این اقدامات کارگر نیست.
لزوم توجه مدیران به اولویت ها در شاهرود
رئیس اداره جهاد کشاورزی شاهرود ضمن بیان اینکه با این اوضاع و احوال فقط گلخانه داران دیشب آسوده بودند، ابراز داشت: حتی باغاتی که از روش شید استفاده کرده بودند نیز متحمل خسارت سنگین شدند و روشهای مه پاشی نیز سرما را تشدید کرد.
حجی با تاکید بر اینکه بحرانهای خیلی جدی در بحث کشاورزی وجود دارد که نشان دهنده این است که به سمت فاجعه پیش میرویم، تصریح کرد: موضوع بحران آبهای زیرزمینی، فرسایش خاک، از بین رفتن تنوع زیستی و خیلی بحث های دیگر این یک شوک بسیار بزرگی است که مستلزم تغییر و هزینه است .
وی ضمن بیان اینکه در کشاورزی کاستی های بسیار جدی وجود دارد، افزود: مدیران باید بدانند از یک استادیوم مهم تر در شهر سامان بخشی به الگوی کشت است در شهرمان باید بدانیم چه چیزی مهم ترین مزیت نسبی ما را تشکیل می دهد که قدیمی ها خیلی خوب به این موضوع رسیده بودند.