ظرفیت ‌های نهفته اصفهان برای صادرات محصولات دامی

  • 1399/04/17
  • 749 بازدید

فرآورده‌های خام دامی یکی از ظرفیتی نهفته و با ارزش اقتصادی استان اصفهان است که توسعه همه جانبه آن در شرایط کنونی و در سال جهش تولید به اعتقاد جمعی از کارشناسان بیش از پیش نیازمند حمایت و برنامه‌ ریزی است.

استان اصفهان یکی از قطب‌ های تولیدات دامی کشور و با ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته بندی و فرآورده ‌های خام دامی دارای ظرفیت مناسب در این بخش اقتصادی است.

این استان دارای بیش از هفت میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطب ‌های تولید فرآورده ‌های دامی در کشور تبدیل کرده است.

اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخم مرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.

استفاده و توسعه تمام ظرفیت‌ های بخش تولیدی دام و طیور و نیز احیای واحد های راکد و نیمه فعال این حوزه از جمله اقدامات برجسته در راستای جهش تولید است که این مهم منوط به دارا بودن شرایط بهداشتی لازم و تاییدیه و کمک نهادهای مربوطه در تدوین و تمهید برنامه ‌های لازم است.

وجود ظرفیت‌ های نهفته برای صادرات غیر نفتی در اصفهان

مدیرکل دامپزشکی اصفهان با بیان اینکه ظرفیت ‌های نهفته‌ای برای صادرات غیر نفتی در این استان وجود دارد، اظهارداشت: ۶۵ درصد صادرات خامه کشور به روسیه توسط اصفهان انجام می‌شود و سال گذشته بیش از ۱۳ هزار تن خامه پاستوریزه و استریل از این استان به روسیه صادر شد.

شهرام موحدی ادامه داد : از ابتدای سال تاکنون افزون بر ۱۰ هزار و ۶۶۰ تُن انواع محصولات و فرآورده‌ های دامی به ارزش بیش از ۱۳ میلیون دلار از استان صادر شده است.

وی افزود: مرغ، تخم مرغ، ماهی، میگو، خامه، پنیر، خامه پاستوریزه و استریل، عسل، پای مرغ، پنجه مرغ، هزارلا، پودر آب پنیر، کنسانتره شیر و روغن صنعتی طیور از جمله محصولات صادراتی استان بوده است.

موحدی با بیان اینکه تاکنون هیچکدام از محصولات و فرآورده‌ های خام دامی صادراتی از اصفهان برگشت داده نشد، بیان کرد: محصولات و فرآورده‌ های خام دامی از این استان به کشورهای عراق، افغانستان، قطر، ترکیه، گرجستان، ویتنام، میانمار، هنگ کنگ و روسیه صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه خط قرمز حوزه دامپزشکی بهداشت و سلامت جوامع انسانی است و نظارت بر مواد غذایی یکی از فعالیت ‌های اصلی این سازمان محسوب می‌شود، تصریح کرد: دقت در بررسی محموله‌ های صادراتی و وارداتی از مواردی است که نقش مستقیمی در سلامت جامعه و اقتصاد کشور دارد.

وی خاطرنشان کرد: پذیرش محموله‌ های صادراتی مرتبط با دام و طیور جمهوری اسلامی در دیگر کشورها منوط به داشتن گواهی معتبر دامپزشکی است و این مهم در زمینه محموله‌ های وارداتی نیز صدق می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی اصفهان گفت: ۲ میلیون ۱۶۳ هزار کیلوگرم پنجه مرغ در سه ماهه نخست سال جاری و سال گذشته نیز سه میلیون و ۴۷۴ هزار کیلوگرم از این محصول با نظارت بهداشتی اداره کل دامپزشکی از این استان به خارج از کشور صادر شد.

وی خاطرنشان کرد: ۲۵۲ هزار کیلوگرم پای مرغ و ۴۵۳ هزار و ۸۹۶ کیلوگرم آلایش خوراکی مرغ امسال با نظارت اداره کل دامپزشکی استان به خارج از کشور صادر شد که با تلاش تولید کنندگان و تسهیل در ارایه خدمت به متقاضیان در راستای تحقق شعار جهش تولید، صادرات این محصولات نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده ‌است.

موحدی ادامه داد: ۲ میلیون ۶۸۷ هزار و ۳۳۰ کیلوگرم تخم‌ مرغ در بهار امسال با نظارت اداره کل دامپزشکی اصفهان به خارج از کشور صادر شد که در قیاس با مدت مشابه قبل صادرات این محصول رشد خوبی پیدا کرده است.



سازمان دامپزشکی