بررسی دلایل گرانی کالاها با وجود نظارت مستمر بر بازار
سخنگوی سازمان تعزیرات گفت: گشت های مشترک بازرسی تا پاسی از شب در حال رصد بازار در سطح کشور هستند.
به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، ابراهیم درستی نایب رئیس اتاق اصناف در خصوص وضعیت بازار و دلایل گرانی ها تصریح کرد: دولت و گمرک برای کالاهایی که از گمرک ترخیص نمیشوند، باید چاره اندیشی کنند.
او ادامه داد: برخی کالاها عمر مصرف مشخصی دارند و در صورت عدم ترخیص فاسد می شوند. ضررهای ناشی از این شیوه دپوی کالا متوجه مصرف کننده خواهد بود و هزینه های آن بر قیمت تمام شده کالا سرشکن خواهد شد.
بخشی از نوسانات بازار متاثر از گرانفروشی است
یاسر رایگانی با اعلام این که گشت های مشترک تعزیرات با صد درصد توان خود از عصر تا پاسی از شب در حال رصد بازار در سطح کشور هستند، گفت: بخشی از نوسانات بازار متاثر از گرانفروشی و بخشی مربوط به گرانی خود کالاهاست.
او ادامه داد: جلسهای در سازمان تعزیرات با حضور همه متولیان تصمیم گیر و دست اندرکاران تولید و عرضه گوشت مرغ و تخم مرغ تشکیل و دغدغه های تولید کنندگان و مصرف کنندگان در این خصوص بررسی شد.
شورای رقابت متولی تعیین قیمت خودرو است
رایگانی با اشاره به اینکه برخی عنوان کردند که ما نمی توانیم با گرانفروشی به خصوص در بخش خودرو مقابله کنیم گفت: این نتوانستن، سازمانی نیست. سازمان تعزیرات، وظایف خود را طبق دستورات قانون گذار اجرا می کند نه آن چیزی که خودمان دوست داریم و مردم از ما توقع دارند. فراتر یا کمتر از قوانینی که قانوگذار تعیین می کند نه حق ورود داریم و نه حق رسیدگی.
او افزود: در بحث خودرو شاهد بودیم طی هفته های اخیر، قیمت ها افزایش بسیاری داشته است. در خودروهای داخلی، شواری رقابت از طرف مراجع قانونگذار و نهادهای ناظر به عنوان مرجع قیمت گذاری تعیین و پذیرفته شده است و دیگر نهادهای مرتبط از جمله سازمان تعزیرات، وزارت صمت، سازمان حمایت و اتاق اصناف باید از تصمیمی که شورای رقابت می گیرد، تبعیت کنند.
سخنگوی سازمان تعزیرات اعلام کرد: گشت ها و بازرسی ها از نیمه دوم سال ۹۸ بر واحدهای تولید کننده، واردکنندگان و توزیع کنندگانِ عمده، متمرکز شده است.
او افزود: در ۱۸ ماه گذشته حدود ۲۵ هزار پرونده تخلف در مورد خودرو را مختومه کرده ایم.
کالاهای اولویت دار در رصد بازرسان سازمان حمایت
در ادامه برنامه احمدی معاون سازمان حمایت با اشاره به اینکه از ماهها قبل کالاهای اولویت دار در رصد نیروهای این سازمان بوده اند، گفت: از بهمن ماه، هر هفته ۵ قلم کالای حساس دارای شرایط خاص را لیست و به سازمانهای مربوط برای تشدید نظارت در هر استان اعلام میکردیم که تا امروز هم ادامه داشته است.
احمدی تاکید کرد: هدف از این اقدام این است که با وجود نیروی انسانی و امکانات محدود، بازرسیهای خود را هدفمند کنیم.