واردات کالاهای اساسی به کشور با استانداردهای بین المللی
مدیرکل عملیات بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: کالاهای اساسی که توسط این شرکت با اعمال سختگیرانه ترین استانداردها وارد میشوند، پس از دریافت گواهیهای سلامت ملی و بینالمللی قابلیت مصرف دارند.
مدیرکل عملیات بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران سید مسعود آزادگان اظهارکرد: کالاهای اساسی با استانداردهای ملی که توسط سازمان ملی استاندارد و با همکاری سازمان غذا و دارو تدوین و تعریف شدهاند، به کشور وارد و علاوه بر آن گواهی بازرسی بینالمللی ورود کالا را نیز دریافت میکنند.
آزادگان گفت: سیستم واردات کالاهای اساسی شرکت بازرگانی دولتی ایران به گونه ای است که از ابتداییترین مرحله تولید در کشور مبدا تا زمان رسیدن کالا به سفره مصرفکننده دقیقترین نظارتهای سلامت کالا را دارند.
وی افزود: پیش از واردات، این شرکت موظف است تولیدکننده محصول وارداتی خود را به سازمان غذا و دارو معرفی شود تا بررسیهای لازم انجام شود. سازمان غذا و دارو ضمن بررسی سوابق تولیدکننده، با استفاده از بازرسان خود و یا بازرسان منتخب به بررسی مزرعه و یا خط تولید آن شرکت اقدام میکند و چنانچه تایید شد نسبت به صدور گواهی ثبت منبع، مجوز واردات ارائه مینماید.
آزادگان اذعان کرد: پس از تایید اولیه شرکت بازرگانی دولتی به تعیین یکی از بازرسان بین المللی مورد تایید سازمان ملی استاندارد که صاحب صلاحیت در خصوص بازرسی محصولات کشاورزی تشخیص داده شده، اقدام می کنند و بازرس منتخب بلافاصله کار خود را در کارخانه و بنادر فروشنده آغاز و از تمامی محمولههای ارائه شده وفق معیارهای بازرسی نمونه اخذ میکنند.
مقام مسئول با بیان اینکه در خصوص کالاهای حساس مانند برنج که مستقیما بر سر سفره مردم قرار میگیرد، معیارهای سختگیرانهتری هم به کار گرفته میشود افزود: نمونهها علاوه بر آزمایشگاههای معتبر محلی باید برای آزمایشگاه صاحب نام "یوروفین" در کشور آلمان که معتبرترین آزمایشگاه سنجش مواد غذایی در جهان میباشد نیز ارسال شوند.
وی تصریح کرد: بازرس پس از اعلام نظر آزمایشگاههای محلی و یوروفین، نسبت به تأیید و یا رد محموله اقدام کرده و در صورت تایید، کالا مورد پذیرش شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار میگیرد.
به گفته وی، شرکت بازرگانی دولتی ایران برای صدور تاییدیه سلامت سختگیری لازم را انجام و پس از صرف هزینه و زمان قابل توجهی، نمونههای خود را به پیشرفتهترین آزمایشگاههای موجود مواد غذایی در جهان ارسال میکند و سپس کالا اجازه ورود به کشور را اخذ می کند.
مدیرکل عملیات بازرگانی خارجی بازرگانی دولتی بیان کرد: اما این پایان راه بازرسی محمولههای وارداتی این شرکت نیست و پس از ورود کالا به بنادر ایران و تخلیه آن، بازرسان دانشگاههای علوم پزشکی استانها به نمایندگی از سازمان غذا و دارو و همچنین بازرسان ادارات کل استاندارد استان به نمایندگی از سازمان ملی استاندارد، اقدام به نمونهبرداری از محمولههای وارداتی کرده و برای بررسی سلامت کالا، نمونهها به چند آزمایشگاه صاحب صلاحیت و از جمله آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو و پژوهشکده استاندارد واقع در تهران و کرج ارسال میشوند و تنها در صورت تایید صحت و سلامت کالا توسط این مرجع نظارتی است که امکان دریافت مجوز ترخیص و مصرف این کالا فراهم میشود.
وی اضافه کرد: این نکته نیز حائز اهمیت است که بازرسان دانشگاه علوم پزشکی و استاندارد حتی بر نحوه ذخیرهسازی کالاها در انبارها و نحوه چینش آنها نیز نظارت دقیق داشته و در صورت هرگونه ایراد و یا مغایرت با اصول تعیین شده با تخلف برخورد می کنند.