قیمت جهانی ذرت افزایش یافت

  • 1400/02/08
  • 850 بازدید

قیمت ذرت که به عنوان خوارک دام استفاده می‌شود، تحت تاثیر کاهش تولید آمریکا و خشکسالی در برزیل به بیشترین قیمت 8 سال گذشته رسید.

قیمت جهانی ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می‌شود، تحت تأثیر کمبود عرضه در بازار به بیشترین قیمت 8 سال گذشته رسید.

بر اساس آمارهای روز دوشنبه قراردادهای آتی بازار شیکاگو، قیمت ذرت به بیشترین رقم تاریخی خود از سال 2013 تاکنون رسیده که عامل اصلی آن کمبود عرضه به بازار بوده است.

کاهش تولید در آمریکا و خشکشالی های گسترده در برزیل به کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول اساسی دامن زده و دامداران را نگران کرده است.

نوعی از ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می‌شود، برای پرورش دهندگان دام و طیور بسیار مهم است و تولید کنندگان آن در جهان به دلیل نیاز شدید این محصول به آب محدود است. خوراک دام و طیور بیش از 70 درصد هزینه تولید محصولات پروتئینی را تشکیل می‌دهد.

نکته مهم این که افزایش قیمت ذرت باعث افزایش قیمت گندم و سویا هم شده و این دو محصول هم بیشترین رقم 8 سال گذشته را تجربه کرده‌اند.

قیمت ذرت به هر بوشل 6.57 دلار رسیده است. این نگرانی در جهان ایجاد شد که افزایش قیمت ذرت احتمال جایگزینی گندم در جیره غذایی دام را بیشتر کرده است. کارخانه های خوراک دام هم گندم را به جای ذرت در ترکیب غذایی استفاده می‌کنند و این هشدار برای امنیت غذایی در جهان است.

بر اساس این گزارش خشکسالی در برزیل تهدیدی جدی برای تولید ذرت به حساب می‌آید که در برابر خسارت‌های خشکسالی بسیار آسیب‌پذیر است.

کارل ستزر، تحلیل گر آسیب‌های کالاهای اساسی گفت:‌ هنوز آغاز فصول خشک است و اگر بارانی در کار نباشد، نگرانی‌ها شدیدتر خواهد شد.

مسأله دوم این است که تولید کشت این محصول در آمریکا به دلیل سرمای گذشته کم شده و میزان تولیدکنندگان داخلی هم کاهش یافته است، زمستان شدید و یخبندان های بی سابقه که در فصل زمستان وجود داشت، عملیات آماده سازی و تامین بذر و غیره را برای کشت این محصول با مشکل مواجه کرد.

تحلیل‌گران انتظار دارند که وزارت کشاورزی آمریکا گزارش کشت 17 درصد ذرت و 8 درصد سویا را بدهد که این رقم بسیار پایین است.

بر اساس آمارهای وزارت کشاورزی آمریکا، صادرات ذرت برای هفته منتهی به 22 آوریل 1.9 میلیون تن بود.

جو داویس، مدیر فروش کالاهای اساسی در فیوچر اینترنشنال می‌گوید: در حال حاضر در اکثر بخش های آمریکا برای تامین ذرت داخلی هم مشکل وجود دارد.

عرضه سویا هم با افزایش مالیات صادراتی از سوی کشور آرژانتین برای کنترل قیمت‌های داخلی با نگرانی‌های جدی روبرو شده است. شرایط گندم هم بسیار نامناسب است و به دلیل شرایط بد آب و هوایی که در آمریکا وجود داشته، تولید در این کشور کاهش یافته است. صادرات گندم 564 هزار تن در هفته منتهی به 22 آوریل بوده است.

 شرایط تولید و صادرات کالاهای اساسی در جهان به دلیل خشکسالی، بیماری کووید 19 و کاهش عرضه بسیار نگران کننده شده و کشور ما به ویژه درباره خوراک دام که بیش از 70 درصد و در دانه‌های روغنی حدود 90 درصد وابسته است، باید راهکار عملی بیندیشد.



مرجع صنایع غذایی و کشاورزی ایران