تولید خرما در کشور 15 درصد کاهش یافت
رئیس انجمن ملی خرما از کاهش ۱۵ درصدی تولید خرما خبر داد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی پیش بینی میشود که تولید خرمای مضافتی نسبت به سال قبل کاهش یابد.
محسن رشید فرخی یزدی رئیس انجمن ملی خرما بیان کرد: شرایط خشکسالی و کم بارشی بر تولید تمامی محصولات زراعی و باغی اثر گذاشته است که با این وجود پیش بینی میشود که تولید برخی گونهها همچون خرمای مضافتی ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یابد.
مقام مسئول گفت: علی رغم کاهش تولید خرما نسبت به سال قبل، مشکلی در تامین خرمای صادراتی و بازار داخل نداریم.
وی افزود: امسال برآورد میشود که یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن خرما تولید شود، هر چند امسال تولید خرمای مضافتی نسبت به سال قبل کاهش مییابد، اما در سایر گونهها شرایط همانند قبل خواهد بود.
فرخی یزدی با اشاره به اینکه سیاستهای صادرات به تصمیمات دولت بستگی دارد، تصریح کرد: با حذف قوانین دست و پاگیر و جلوگیری از تصمیمات خلق الساعه صادرات، ۳۰ درصد خرمای تولیدی صادر میشود که با این وجود حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری خواهیم داشت.
او با بیان اینکه قیمت خرما نسبت به ۲ سال گذشته تفاوتی نداشته است، گفت: علی رغم افزایش ۴ برابری نهادههای تولید و تورم ۴۰ درصدی، قیمت خرما نسبت به ۲ سال گذشته تغییری نکرده است که با استمرار این روند تولیدکنندگان رغبتی به تولید ندارند.
این مقام مسئول قیمت کنونی هر کیلو خرمای مضافتی در مبدا را ۲۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با وجود افزایش هزینههای تولید، قیمت تمام شده خرما بالاتر از نرخ فعلی مبدا است.
رئیس انجمن ملی خرما با تاکید بر این موضوع که امنیت آبی از امنیت غذایی اهمیت بیشتری دارد،اظهار کرد: گسترش نخیلات جزو برنامه نیست، چرا که از همین میزان باید حداکثر بهرهوری را داشت.
فرخی یزدی در پایان یادآور شد: با توجه به بحران منابع آبی، دولت باید از گسترش باغات جلوگیری کند؛ چرا که بیش از نیمی از آبیاریهای کشور غرقابی است، در حالی که باید به سمت گلخانههای هیدروپونیک و آبیاری پیشرفته رفت. با توجه به موضوع خشکسالی و امنیت آبی کشور، از این رو دولت باید اقدامات جدی در بحث رفع بحران آب انجام دهد.