سطح زیر کشت میگو در کشور 12 درصد رشد یافت

  • 1400/06/04
  • 674 بازدید

سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران اعلام کرد: سطح زیر کشت میگو در کشور در سال جاری نسبت به سال ۹۹ حدود ۱۲ درصد رشد نشان می‌دهد.

عیسی گلشاهی سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران اظهار کرد: سطح زیر کشت میگو با حدود ۱۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل به حدود ۱۳ هزار و ۶۰۷ هکتار رسیده است.


 مقام مسئول بیشترین سطح زیر کشت میگو را مربوط به استان بوشهر عنوان کرد و بیان داشت: سطح زیر کشت میگو در این استان حدود ۶ هزار و ۵۳ هکتار است که ۵۳ هکتار بیشتر از سطح هدفگذاری شده در برنامه ششم توسعه است.


گلشاهی سطح زیر کشت میگو در استان هرمزگان را نیز ۵ هزار و ۲۸۰ هکتار ارزیابی کرد و افزود: این در حالی است که در برنامه ششم توسعه برای سال ۱۴۰۰ حدود ۳ هزار و ۲۵۰ هکتار سطح کشت میگو در این استان هدفگذاری شده بود.


وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه، در مجموع کشت ۱۳ هزار و ۲۱۶ هکتار میگو برای سال ۱۴۰۰ هدفگذاری شده که تاکنون ۱۳ هزار و ۶۰۷ هکتار آن محقق شده است.


سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری با بیان اینکه هنوز برآورد دقیقی از کاهش تولید ماهیان سردآبی بر اثر خشکسالی صورت نگرفته است، پیش بینی کرد که میزان تغییر در سطوح تولید تا آخر نیمه نخست امسال به طور دقیق برآورد شود.


وی در مورد تاثیر قطعی برق بر تولید ماهیان پرورشی در استخرها نیز اذعان داشت: برخی از استخرهای پرورش ماهی قزل آلا برای هوادهی و افزایش تولید در واحد سطح از مکانیزاسیون استفاده می کنند که به طور عمده تحت تاثیر نیروی برق هستند.


گلشاهی ادامه داد: هنوز آمار دقیق تلفات ماهیان در این استخرهای پرورشی جمع آوری نشده است هرچند پیش بینی می کنیم تلفات موردی بوده باشد. و راه حل در مورد قطعی های مکرر برق برای استخرهای مکانیزه پرورش ماهی را کاهش میزان تراکم ماهی در واحد سطح دانست.


وی اذعان کرد: قطعی مکرر برق موجب می شود پرورش دهندگان زودتر و در خارج از سایز ماهیان خود را روانه بازار کنند یا تعداد کمتری بچه ماهی در استخرها بریزند تا تولیدشان پایدار باشد که در دو صورت منجر به ضرر اقتصادی می شود.


طبق امارها در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰حدود ۵۲ میلیون دلار صادرات انواع آبزیان را به کشورهای مختلف داشته‌ایم.


سرپرست معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات عنوان کرد: صادرات انواع ماهیان در این مدت حدود ۱۵ هزار و ۶۰۰ تن، خانواده تون ماهیان نزدیک به ۷۱۳ تن، سایر محصولات شیلاتی ۶ هزار و ۳۰۰ تن و میگو بیش از ۴ هزار تن بوده است.



خبرگزاری ایرنا