کشت ۸۸ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان روغنی در کشور

  • 1400/06/31
  • 636 بازدید

معاون طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی، سطح سبز کشت ارقام روغنی سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری را در شرایط خشکسالی نزدیک به ۸۸ هزار هکتار اعلام کرد.

غلامحسین خدرایی معاون طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سال زراعی جاری حدود ۲۸ هزار هکتار در سه استان گلستان، مازندران و اردبیل زیر کشت سویا رفته است.
وی، پیش بینی کرد: از این سطح حدود ۶۰ هزار تن محصول برداشت شود.
مقام مسئول بیان کرد: کشاورزان می توانند سویای تولیدی خود را با قیمت خرید تضمینی مصوب در اختیار شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار دهند.
خدرایی افزود: برداشت سویا تقریبا از اواخر مهرماه سال جاری آغاز می شود. برای سال زراعی آینده نیز نزدیک به دو هزار تن بذر سویا از ارقام مختلف تهیه شده است.
معاون طرح دانه های روغنی کشور درباره سطح زیر کشت کنجد در سال زراعی جاری گفت: حدود ۵۰ هزار هکتار کشت کنجد داشته ایم که بیشتر در مناطق جنوبی و گرم کشور است. از این سطح کشت شده، نزدیک به ۵۰ هزار تن کنجد تولید شود. از تولید ۵۰ هزار تن کنجد حدود ۲۵ هزار تن روغن استحصال می شود.
وی با اشاره به برنامه توسعه کشت رقم مقاوم به ریزش کنجد گفت: امسال رقم مقاوم به ریزش در حدود چهار تا پنج هزار هکتار از اراضی کشت شد.
خدرایی با بیان اینکه این رقم قابل برداشت با کمباین معمولی است، گفت: یکی از مشکلات کشاورزان این است که مجبورند محصول کنجد را با دست برداشت کنند که زمان‌بَر و پُر هزینه است.
معاون طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بیشترین توسعه کشت رقم مقاوم به ریزش را در اراضی استان خوزستان داشته ایم و قصد داریم ظرف چهار سال، کشت این رقم را به منظور کاهش هزینه های تولید در سطح وسیعی گسترش دهیم.
وی اجرای طرح پایلوت تغذیه کنجد در استان هایی همچون گلستان، خوزستان، جنوب کرمان و مازندران را از جمله اقدامات و برنامه های دفتر دانه های روغنی نام برد و اظهار داشت: کارهای تحقیقاتی در زمینه تغذیه کنجد به منظور افزایش عملکرد و کیفیت آن در حال انجام است.
خدرایی همچنین زمان آغاز برداشت کنجد را از اوایل مهر عنوان کرد.
وی درباره کشت آفتابگردان گفت: در سال زراعی جاری، بیش از ۵۰  هزار هکتار آفتابگردان کشت شده که نزدیک به ۴۰ هزار هکتار آن آفتابگردان آجیلی و حدود ۱۰ هزار هکتار آفتابگردان روغنی است.
معاون طرح دانه های روغنی برآورد کرد: از حدود ۱۰ هزار هکتار سطح زیر کشت آفتابگردان روغنی نزدیک به ۱۵ هزار تن محصول بدست آید.
وی از برنامه ریزی برای توسعه کشت ارقام هیبرید و op آفتابگردان روغنی خبر داد و افزود: این ارقام مقاوم به خشکی هستند و با یک یا دو بار آبیاری عملکرد تولید بالایی دارند.
خدرایی با بیان اینکه برخی از این ارقام روغنی خارجی و برخی تولید داخل هستند گفت: برداشت آفتابگردان آغاز شده و تا آبان ماه در مناطق گرم ادامه دارد.



وزارت جهاد کشاورزی