مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

  • 1400/09/10
  • 711 بازدید

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: بنابر آمار اعلامی قیمت برنج خارجی نسبت به هفته گذشته ۷ درصد کاهش داشته است.

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج بیان کرد: بنابر آمار اعلامی، قیمت برنج خارجی نسبت به هفته قبل ۷ درصد کاهش یافته و برنج ایرانی بدون نوسان بوده است. با افزایش قیمت برنج ایرانی در ماه‌های اخیر، بخشی از جامعه که امکان تهیه برنج ایرانی را ندارند، به سمت برنج خارجی سوق داده شدند.
 
کشاورز افزود: گرچه سهم عادی برنج خارجی ماهیانه ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار تن است، اما پیش بینی می‌شود که اگر قیمت برنج ایرانی کاهش نیابد، به تناسب تقاضا شاهد افزایش سرانه مصرف خواهیم بود.
 
دبیر انجمن واردکنندگان برنج اذعان کرد: با افزایش سرانه مصرف برنج خارجی، میزان واردات ماهیانه باید بالاتر از ۱۴۰ هزار تن باشد تا نیاز آن بخش از جامعه که امکان خرید برنج ایرانی ندارند، تامین شود. همه ساله ۸۰ درصد برنج خارجی از هند، ۱۵ درصد از پاکستان و ۵ درصد از سایر کشور‌ها وارد کشور می‌شود.
 
مقام مسئول تصریح کرد: در دوره برداشت برنج در هر کشوری، قیمت کالا نسبت به قبل کاهش می‌یابد و اخیرا به نظر می‌رسد که قیمت برنج هندی بیشتر و پاکستان کمتر افزایش داشته است.
 
وی تاکید کرد: بخش خصوصی برای کنترل ابزار خود چانه زنی می‌کند یا خرید را به تاخیر می‌اندازد، در حالی که بخش دولتی شرایط بخش خصوصی را ندارد و همواره با برگزاری مناقصه قیمت پایه‌ای برای فروش در هند ایجاد می‌شود.
 
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: سال گذشته قیمت برنج در هند بالا بود که بخش خصوصی برای کاهش قیمت مقاومت کرد و امسال هم مقاومت می‌کنیم تا در سطح مصرف با مشکل گرانی مواجه نشویم.
 
به گفته او، در حال حاضر قیمت برنج پاکستانی در مقایسه با هند مناسب‌تر است که با این وجود ممکن است زودتر در بازار عرضه شود.و قیمت هر کیلو برنج هندی در بنادر ۲۶ هزار تومان و برنج پاکستانی ۲۵ هزار تومان است. این اقلام با احتساب حداکثر ۳ درصد سود به بنکدار و ۱۲ درصد در خرده فروشی‌ها باید عرضه شود.
 
دبیر انجمن واردکنندگان برنج خاطر نشان کرد: با توجه به روند افزایشی قیمت‌های جهانی برآورد دقیقی از شرایط بازار نمی‌توان داشت، اما با کنترل قیمت جهانی، نرخ برنج و شرایط بازار به قبل از دوره ممنوعیت باز می‌گردد.



باشگاه خبرنگاران جوان