سرانه مصرف لبنیات در کشور 15درصد کاهش یافت

  • 1401/05/20
  • 556 بازدید

سخنگوی انجمن لبنیات ، با بیان اینکه سرانه مصرف لبنیات در کشور به طور کلی پایین است گفت: ما پیش بینی می کردیم که در اثر افزایش قیمتها، سرانه مصرف لبنیات در کشور حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کند اما خوشبختانه ۱۵ درصد کاهش یافت.

محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن لبنیات با اشاره به افزایش ۹۰ درصدی قیمت شیر خام بیان کرد: افزایش قیمت محصولات لبنی وابسته به افزایش قیمت شیر خام است که توسط دامداری های تولید می شود.

وی با بیان اینکه ۷۵ درصد قیمت محصولات لبنی وابسته به قیمت شیر خام است افزود: قیمت محصولات لبنی چیزی حدود ۸۰ درصد افزایش یافته است.

مقام مسئول تصریح کرد: طبق سند چشم انداز میانگین استاندارد جهانی، سرانه مصرف استاندارد لبنیات باید ۱۶۰ کیلو برای هر فرد در سال باشد که این سرانه تا قبل از افزایش قیمت جهانی چیزی حدود ۷۰ کیلو بود.

بنی طبا با بیان اینکه سرانه مصرف لبنیات در کشور به طور کلی پایین است اذعان داشت: ما پیش بینی می کردیم که در اثر افزایش قیمتها، سرانه مصرف لبنیات در کشور حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا کند اما خوشبختانه ۱۵ درصد کاهش یافت.

 وی اظهارکرد: حدود ۶ تا ۷ میلیون خانوار معادل ۲۷ میلیون نفر به شکل مستقیم نیازمند دریافت خدمات و کالاهایی هستند که به خاطر فقر در حال حذف از سفره آنهاست و باید کالابرگ این کالاها را در اختیارشان قرار دهیم.

سخنگوی انجمن لبنیات توزیع شیر رایگان مدارس برای ۱۵ میلیون دانش آموز نیازمند دریافت کلسیم را پیشنهاد کرد و گفت: ما باید یارانه توزیع شیر مدارس در ۲۶۰ نوبت را در طول سال تأمین کنیم.

در ادامه، دکتر ذبیح الله حسن زاده، متخصص ارتوپد با تأکید بر اینکه لبنیات در هرم غذایی هر فرد حدأقل باید تأمین کننده ۲۰ درصد پروتئین مورد نیاز بدن باشد خاطر نشان کرد: کاهش مصرف لبنیات می تواند در میزان سلامتی مادر و جنین، ایمنی کودک، قد کشیدن افراد و سلامت و پوکی استخوان ها نقش بسیار حساسی داشته باشد.

وی اهمیت مصرف شیر و لبنیات را مانند تزریق واکسن در جامعه دانست و افزود: مصرف لبنیات در ایمنی و سلامت افراد نقش مهمی دارد بطوریکه اگر در جامعه ای پوکی استخوان خیلی زود شروع شود و افراد به دلیل پوکی استخوان با شکستگی لگن مواجه شوند می توان گفت که یک سوم افراد جامعه هرگز به زندگی عادی برنخواهند گشت.

این متخصص ارتوپد پیشگیری از پوکی استخوان با مصرف لبنیات را ضروری خواند و گفت: پیشگیری از پوکی استخوان می تواند از مشکلات جراحی، خوابیدن در بیمارستان و کیفیت نامناسب زندگی و هزینه های دارویی جلوگیری کند.

دکتر حسن زاده تأکیدکرد: مصرف کلسیم و پروتئین و فسفر و ویتامین های ضروری که بهترین منبع آن لبنیات است از بروز سرطان های مختلف، بیماری های تخمدان، فشار خون و قلب و عروق پیشگیری خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مصرف لبنیات در حال حذف شدن از سفره سه دهک پایین جامعه است بیان کرد: سازمان های مسئول و متولی بهداشت و درمان کشور و همچنین رسانه ها باید این موضوع را جدی بگیرند و هشدارهای لازم را جهت پیشگیری از این بیماری ها ارائه کنند.

 

 




اقتصاد آنلاین