جایگاه مناسب استان البرز در صادرات میوه و سبزی به عمان
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: صادرکنندگان حوزه کشاورزی البرز سهم بالایی در صادرات میوه و سبزیجات به این کشور دارند.
محسن ضرابی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، در جلسه هماندیشی که به منظور هماهنگی و نحوه حضور در نمایشگاههای اگروفود عمان و گلفود دبی در اتاق البرز برگزار شد، تصریح کرد: هدف از برگزاری این جلسه ترسیم تصویر شفاف از عمان به منظور آشنایی فعالان اقتصادی ایران با توانمندیها، زیرساختها و تسهیلات ایجاد شده در آنجا است تا با برنامه به کشور مقصد سفر کنند.
مقام مسئول افزود: عمان کشوری با جمعیت ۴.۵ میلیون نفر است که ۴۰درصد از ساکنان آن را اتباع بیگانه تشکیل میدهد و تورم ۱.۵ درصدی را در سال ۲۰۲۱ تجربه کرد؛ دارای سومین پول قدرتمند دنیا است.
ضرابی عنوان کرد: در سال ۹۴ اتاق مشترک ایران و عمان و اتاق بازرگانی این کشور تفاهمنامههایی را به امضاء رساندند که در راستای آن اولین خط کشتیرانی میان بندرعباس و بندر صحار راهاندازی شد و این بندر مخصوص ورود کالاهای ایرانی است، اکنون تعداد این خطوط به چهار مورد رسیده است و خطوط هوایی مناسب میان ایران و عمان برقرار است.
وی گفت: خارجیها از جمله فعالان اقتصادی ایران برای ثبت شرکت در عمان با ۱۰۰درصد سهام میتوانند این کار را انجام داده و مجوز کار دریافت کنند. و سال گذشته رکوردی در میزان روابط اقتصادی میان ایران و عمان ثبت شد به گونهای که رقم صادرات ما به این کشور به ۷۱۶ میلیون دلار رسید و این میزان در ۶ ماهه نخست امسال برابر ۵۴۱ میلیون دلار ثبت شد که ۲۷۷ میلیون دلار در مدت مشابه سال قبل بوده است.
ضرابی بیان کرد: در ۳۱ قلم اول واردات عمان که عمده آن مواد غذایی، میوه و محصولات کشاورزی است، صادرکنندگان البرزی سهم بالایی در واردات ۴۵ میلیون دلاری میوه و سبزیجات به این کشور دارند، در حوزه مواد پلاستیکی و تجهیزات پزشکی نیز در بخش صادرات به این کشور جایگاه خوبی داریم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، در خصوص صادرات محصولات ایرانی از مبدا عمان به دیگر کشورها یاد آور شد: عمان با ۱۶ کشور عربی-آفریقایی، آمریکا، سنگاپور و ۴ کشور اروپایی قرارداد FTA دارد و اگر کالای ایرانی از طریق عمان به آن کشورها صادر شود، تعرفه گمرکی آن صفر میشود.