نمکدان را از سفره غذا حذف کنید!
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر حذف نمکدان از سفره غذا، گفت: دفعات کمتر افزودن نمک به غذا، با کاهش خطر عوارض قلبی مرتبط است.
احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از عادتهای غذایی ایرانیان اضافه کردن نمک به غذا هنگام خوردن غذا است، تصریح کرد: بسیاری از افراد قبل از اینکه غذا را از نظر نمک بچشند، نمکدان را برداشته و به غذا نمک اضافه میکنند.
وی اذعان داشت: یکی از مهمترین راهکارها برای حفظ فشارخون و پیشگیری از ابتلا به پرفشاری خون، استفاده نکردن از نمکدان و اضافه نکردن نمک به غذا هنگام مصرف غذاست؛ این مورد شاید مهمترین کاری باشد که برای کاهش فشار خون خودمان میتوانیم انجام دهیم.
مقام مسئول اظهار کرد: بر اساس پژوهشهای انجام شده، مصرف روزانه نمک در ایران ۲ برابر نیاز حد استاندارد است، نمک به عنوان یکی از عوامل اصلی ابتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی سالهاست که در دنیا مطرح شده است.
اسماعیل زاده یادآور شد: نتایج مطالعهای نشان داده که کاهش مصرف سدیم با افزودن کمتر نمک به غذا پس از پخت و هنگام سرو غذا، با کاهش خطر بیماری قلبی ایسکمیک (IHD)، نارسایی قلبی (HF) و سکته مرتبط است؛ در این مطالعه رابطه بین دفعات افزودن نمک به غذا (هرگز/به ندرت، گاهی اوقات، معمولاً و همیشه) و خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی در یک گروه آینده نگر متشکل از ۱۷۶۵۷۰ شرکت کننده (حدود ۵۶ سال) بررسی شد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: محققان دریافتند دفعات کمتر افزودن نمک به غذا به طور قابل توجهی با کاهش خطر عوارض قلبی و عروقی مرتبط است، بنابراین برای پیشگیری از حوادث قلبی و عروقی از همین امروز نمکدانهای خانه خود را از سفره غذا دور کنید و به کودکان خود آموزش دهید که برای حفظ سلامتی، نمک کمتر مصرف کنند و از نمکدان استفاده نکنند.