صدور ممنوعیت صادرات عامل اصلی مازاد محصول روی دست کشاورزان
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: صدور ممنوعیتهای یک شبه صادرات محصولات کشاورزی در اتاقهای در بسته منجر به محدودیت تولید و تعطیلی صادرات میشود.
رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی، با اشاره به ممنوعیت صادرات برخی محصولات بیان کرد: براساس سیاست های مقام معظم رهبری هیچ ارگانی نمی تواند محدودیتی در افزایش تولید ایجاد کند یا مانع تولید شود که متاسفانه مسئولان وزارت جهاد با ممنوعیت صادرات برخی محصولات نظیر پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، خرما و حبوبات برخلاف این مصوبه عمل کردند که نشان می دهد موافق افزایش تولید نیستند.
وی تصریح کرد: با صدور ممنوعیت های صادرات محصولات کشاورزی در اتاق های در بسته، تولید کاهش می یابد و از طرفی در ذخیره سازی بازار داخل دچار مشکل می شویم، درحالیکه در بخش تولید و صادرات باید تسهیلات، امکانات و مشوق هایی تخصیص دهند تا تولید افزایش یابد، در غیر این صورت مشکل افزایش قیمت در بازار را خواهیم داشت. از این رو سیاست ها نباید به گونه ای باشد که صادرات محدود یا ممنوع شود و تعرفه های گمرکی افزایش یابد.
نورانی اذعان داشت: اگر قرار است برای تولیدکننده محدود ایجاد کنند، قیمت تضمینی به نرخ واقعی باید از همین الان اعلام شود که تولیدکننده برای تولید تصمیمات لازم را اتخاذ کند در غیر این صورت با استمرار مشکلات تولید، صادرات تعطیل می شود.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی خاطر نشان کرد: در مواقعی که محصولات کشاورزی روی دست کشاورز بدلیل محدودیت صادرات می ماند، دولت ناگریز به خرید محصول از کشاورز است، از این رو بر اساس شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم، مسئولان در اتاق های دربسته نبایند تصمیماتی را اتخاذ کنند که بازارهای صادراتی را از دست بدهیم و از طرفی با کاهش تولید فشار بر مصرف کننده وارد کنند.