قیمت چای ۹۶ درصد افزایش یافت

  • 1403/11/11
  • 107 بازدید

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی پیرامون بازار اقلام اساسی و مشکلات تنظیم بازار در آستانه ماه رمضان توضیحاتی ارائه داد.

رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره آخرین وضعیت بازار اقلام اساسی اظهار کرد: علی رغم آنکه بازار شکر به ثبات رسیده بود، اکنون بدلیل تغییر نرخ ارز با نوساناتی رو‌به‌رو شده است.


وی با اشاره به نوسان قیمت برنج داخلی و خارجی، چای و روغن اذعان داشت: با توجه به نوسان نرخ ارز و حذف ارز نیما و جایگزینی با ارز توافقی، واردکنندگان بدنبال شفافیت ارز هستند که به همین خاطر توزیع کالا بصورت قطره چکانی در حال انجام است.


کنگری تصریح کرد: توزیع قطره چکانی کالا عامل اصلی نوسانات قیمت است که در حال پیگیری هستیم که با نزدیک شدن به ماه رمضان و تقارن با ایام نوروز، مشکلات مرتفع شود، در غیر این صورت با استمرار این روند با کمبود عرضه کالا رو‌به‌رو خواهیم شد.


رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به افزایش ۹۶ درصد قیمت چای از اردیبهشت تاکنون تاکید کرد: با توجه به محدودیت واردات و برخی برند‌های مطرح ظرفیت تولید جوابگوی نیاز بازار را نمی‌دهد که این امر منجر به افزایش قیمت در بازار شده است.


به گفته او، در بحث تنظیم بازار با مدیران وزارت جهاد در تعامل هستیم تا با توزیع کالا‌های اساسی بازار را به ثبات می‌رساندیم، اما اکنون عرضه کالای تنظیم بازار انجام نمی‌شود که امیدواریم در آینده نزدیک هم فکری در این ارتباط صورت بگیرد.


مقام مسئول یادآور شد: با توجه به آنکه از نرخ مصوب بالاتر عرضه می‌کنند، تولیدکنندگان و واردکنندگان فاکتوری در اختیار توزیع کنندگان قرار نمی‌دهد که این امر منجر به جرایم صنفی می‌شود و متاسفانه شاهد این معضل هستیم، درحالیکه انتظار می‌رود ارزی که در اختیار تولیدکننده و واردکننده قرار داده می‌شود، نظارت از مبدا صورت بگیرد تا بصورت روال قبل عمده به خرده فروشی عرضه کنیم. اما متاسفانه نهاد‌های نظارتی در امر نظارت بر بحث بازار ورود می‌کنند، این درحالی است که اگر نظارت از مبدا آغاز شود شاهد این نوسانات نخواهیم بود.




باشگاه خبرنگاران جوان