کشاورزی در مسیر پیشرفت و پایداری/رشد ۶۷درصدی خرید گندم کشاورزان

  • 1395/01/02
  • 1144 بازدید

وزیرجهادکشاورزی در پیام نوروزی خود، خواستار توجه و مشارکت همگان به کشاورزی به عنوان عنصر لاینفک توسعه در سطح کلان، بستر امنیت غذایی و حفاظت از محیط زیست شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در پیامی کشاورزی کشور را در مسیر پیشرفت و پایداری توصیف کرد. وی همچنین خواستار توجه و مشارکت همگان به کشاورزی به عنوان عنصر لاینفک توسعه در سطح کلان، بستر امنیت غذایی و حفاظت از محیط زیست شده است.

امروزه این فعالیت علاوه بر کارکردهای ویژه اقتصادی نظیر تامین غذا، مواد اولیه صنایع، ایجاد فضای کسب و کار؛ از منظر سیاسی نیز به دلیل تامین امنیت ملی و استقلال کشور واجد اهمیت است. در شرایط حاضر و در راستای راهبرد مدیریتی جدید کشور مبنی بر کاهش وابستگی اقتصاد ملی به در آمدهای نفتی، تحقق «اقتصاد مقاومتی» و نیز پاسخ به نیازغذایی جمعیت روز افزون، نقش بخش کشاورزی بیش از پیش برجسته شده است.

وی افزود خرید گندم داخلی با رشد ۶۷ درصدی از ۴.۸ میلیون تن در سال ۹۲ به بیش از ۸ میلیون تن در سال ۹۴ افزایش یافت و همچنین کشور به رکورد بی سابقه تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن شکر در سال زراعی ۹۴ دست یافت که این میزان تولید نسبت به سال ۹۲ چهارصد هزارتن افزایش داشته است.

همچنین در زمینه حفاظت از منابع آب و خاک، ضریب حفاظت و پایداری منابع طبیعی و تقویت پوشش گیاهی ۶۰ درصد افزایش یافته و ۲۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شده که این میزان معادل ۲۰ درصد عملیات انجام شده از ابتدای انقلاب تا سال ۹۲ بوده است. در این زمینه، عملیات آبخیزداری نیز در سطح یک میلیون و ۳۴۰ هزار هکتار اجرا شده است.

کاهش واردات و افزایش صادرات محصولات کشاورزی، برنامه‌ریزی، ایجاد و بهره برداری از ظرفیت های جدید تولید محصولات کشاورزی از جمله آبزی پروری با فن آوری پرورش ماهی در قفس با ظرفیت ۲۰۰ هزارتنی طی برنامه ششم توسعه؛ گسترش تعاملات و مناسبات با کشورهای جهان در زمینه کشاورزی؛ گسترش بکارگیری دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری در این بخش و توسعه فعالیت شرکت های دانش بنیان از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم در بخش کشاورزی است.

بدون شک در مسیر توسعه کشاورزی، موانع و محدودیت های فراوانی وجود دارد، تا حدودی توسعه کشاورزی در بخش وسیعی از شرق جهان و از جمله ایران همواره با سختی هایی همراه بوده است.پیچیدگی های تولید سنتی، واردات قاچاق محصولات کشاورزی، محدودیت های مربوط به آب و آسیب های ایجاد شده در عرصه های منابع طبیعی، جنگل ها و مراتع را می توان از موانع عمده توسعه کشاورزی در کشور دانست.



خبرگزاری مهر